Aquest cap de setmana, rues, ball i concurs de comparses, al Carnaval de Granollers

El ball de dissabte a la nit a La Troca i el canvi de recorregut de la rua de diumenge, novetats del programa

18 de Febrer 2009
+

Dissabte vinent, dia  21, hi haurà la  Rua infantil, amb sortida a dos quarts de 6 de la tarda al carrer Rafael de Casanova. La comitiva tindrà l'acompanyament dels Diablots de Granollers i desfilarà pels carrers de Torras i Bages, places de Perpinyà i Maluquer i Salvador, carrer de Sant Roc, plaça de l'Oli i Porxada. A les 6, en aquest plaça començarà l'actuació del grup Sona que Trona. Hi haurà xocolatada per a tots els nens i nenes que vagin disfressats. Quan acabi, l'Esbart Dansaire oferirà el ball de Gitanes, per part d'un grup de balladors i balladores que han participat en un taller organitzat per l'entitat per recuperar aquest ball, ben viu a altres poblacions de la comarca i que antigament s'havia ballat per Carnestoltes. En cas de pluja, l'activitat de dissabte a la tarda tindrà lloc al gimnàs de l'Escola Municipal del Treball (c. Roger de Flor, 66).

Per dissabte a la nit el programa proposa , com a novetat d'enguany, el ball de Carnestoltes amb DJ a La Troca, el Centre de Cultura Popular i Tradicional (c. Enric Prat de la Riba, 77, Granollers,  tel. 93 860 48 54). Tothom que hi vagi disfressat es podrà fer una foto amb SM Carnestoltes.  L'endemà, diumenge,  després del tradicional ball de Donzelles al Casino (12 h), hi haurà la Rua de Carnaval, amb concentració de les comparses a partir de dos quarts de 6 de la tarda al carrer Primer Marquès de les Franqueses. Enguany, per les obres d’urbanització a la carretera, el recorregut s’ha capgirat: anirà pel carrer de Joan Prim, places de Perpinyà i Maluquer i Salvador, carrer Sant Roc, plaça de l'Oli i Porxada. Cap a dos quarts de 8 hi ha prevista l’arribada de la rua a la Porxada i el lliurament de premis del Concurs de Comparses. De moment, s'hi han apuntat una vintena de grups.  

Dimecres de Cendra, el dia  25 de febrer, la ciutat acomiadarà SM Carnestoltes. Durant tot el dia,  se'n farà la vetlla, a la Porxada. A les 6 de la tarda, a les Olles,  hi haurà el darrer àpat de carnaval Ens mengem la sardina. Una mica més tard, a dos quarts de 8, començarà la cercavila de comiat a la Porxada i a les 8, l'enterrament de la sardina i la crema de SM Carnestoles, amb la participació dels Diablots. L'organització d'aquesta activitat, l’Associació de Comerciants del Rec al Roc i l’AV Granollers Centre, donarà un premi al millor ploraner o ploranera, un lot de productes en negre. La inscripció es farà una hora abans, a la Porxada.