Aquest dijous s'inaugura L'Adoberia. Centre d'Interpretació històrica. El Granollers medieval

Aquest dijous 17 de desembre, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració de L'Adoberia. Centre d'Interpretació històrica del Granollers medieval, un nou equipament museístic, vinculat al Museu de Granollers, que es suma al projecte cultural impulsat per l'Aju

16 de Desembre 2009
+

La inauguració comptarà amb la presència del delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, el director general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Jordi Roca, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

L'antiga adoberia d'en Ginebreda i un important tram de la muralla medieval de Granollers formen un destacat conjunt arqueològic, eix del Centre d'interpretació històrica. Un espai per conèixer i difondre el creixement i la transformació del Granollers medieval, caracteritzat per un ampli recinte emmurallat, un seguit d’oficis i activitats productives, entre les quals destaquen les relacionades amb la pell, i un mercat potent i diversificat.
El nou centre expositiu, a més d'explicar l'adoberia d'en Ginebreda per si mateixa permetrà donar a conèixer el creixement i la transformació del Granollers medieval. Alhora, el nou Centre d'Interpretació permetrà endegar un programa de difusió a través d'itineraris guiats, exposicions i activitats per explicar i apropar el patrimoni i la història de Granollers a la ciutadania i als visitants.
Un projecte que ha rebut finançament directe del Ministeri de Foment i del Ministeri de Cultura amb càrrec als Plans i Programes per a la conservació del Patrimoni Arquitectònic i Històric “1% Cultural”, d'un pressupost de prop de 700,000 €, el Ministeri de Foment n’ha aportat més de 465.000.

Jornades de portes obertes aquest cap de setmana:
Divendres 18 de desembre, de 17.30 a 20.30 h
Dissabte 19 i diumenge 20 de desembre
D'11.30 a 13.30 h
De 17.30 a 20.30 h