640.000 euros d'inversió en millores a les escoles durant aquest estiu

Autor: Pere Cornellas

16 de Setembre 2009
+

Durant aquest estiu s'han realitzat obres a cinc centres educatius de Granollers, amb una inversió total de 639.577 euros, dels quals 565.626 són provinents del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL). Les obres que s'han realitzat són les següents:

Reforma de la façana i de l'interior del CEIP Granullarius

Aquest estiu s'han fet obres a la façana i s’ha continuat el projecte de reforma de l’interior del centre, amb la ubicació de les dues aules de P-4 que fins ara eren al primer pis a la planta baixa. D’aquesta manera s’han concentrat les aules de P-3 i P-4 a la planta baixa, on també s’hi ha fet una nova sala per als professors més àmplia i la nova aula de psicomotricitat. D’altra banda, la biblioteca, que fins ara era a la planta baixa, s’ha traslladat al primer pis, en l’espai que ocupaven les aules de P-4.  La nova façana, que inclou un sistema d’aïllament tèrmic i un revestiment impermeable, s’ha pintat.

Projecte de substitució de gelosies de les lamel·les orientables a la façana de l'Escola Municipal del Treball

Aquest projecte ha consistit en la rehabilitació i millora de la totalitat de la façana sud, i una petita part de la nord i oest de l’edifici on està ubicada l’Escola Municipal de Treball. Per dur a terme aquesta rehabilitació s’ha actuat totalment des de l’exterior de l’edifici.  Primer es van desmuntar des de l’exterior totes les lamel·les que ocupaven els forats de la façana i posteriorment es van repicar, sanejar i es van tornar a arrebossar amb morter les parts de la façana malmeses pel desmuntatge de les fixacions de les lamel·les existents. Després es va procedir a fixar i muntar les noves lamel·les orientables, la funció de les quals és la de graduar la incidència de la radiació solar a l’interior de l’edifici.

Pintura i estucat dels edificis de les escoles Pau Vila i del Salvador Llobet

S’han reparat i pintat les parets i sostres de totes les dependències de l’edifici principal de dues plantes de l'Escola Pau Vila, així com l’edifici annex que acull l’educació infantil i que consta de tres plantes. Així mateix s'han reparat i pintat les parets i sostres de totes les dependències de l'edifici de tres plantes de l'Escola Salvador Llobet. Les parets i els sostres de les dues escoles s'han preparat per resoldre els desperfectes i posteriorment s'han pintat amb dues capes de pintura. Les portes de fusta també s'han reparat i pintat amb dues capes d’esmalt sintètic, així com els elements metàl·lics com ara radiadors i tubs.

Obres al CEIP Mestres Montaña

L'objectiu d'aquest projecte ha estat fer les obres necessàries per tal de solucionar el problema que hi havia en el pati de la zona sud de l'escola, en el qual es formaven gran bassals en diferents zones quan hi havia pluges, sobretot davant de les sortides dels petits patis de les aules d'infantil.
S'ha pavimentat amb formigó tot el passadís de davant la tanca dels petits patis de la façana sud de l'edifici, i s'han fet unes conduccions soterrades amb els corresponents embornals i reixa d'intercepció per tal de recollir totes les aigües pluvials i conduir-les al nou pou de registre que hi ha a uns metres de la tanca sud  de la parcel·la.