40 joves es formen a la Casa d'Oficis de l'Ajuntament de Granollers

Els joves estan distribuïts en quatre especialitats: animació turística i comerç, producció audiovisual, manteniment d'instal·lacions d'aigua, gas i electricitat i eficiència energètica en edificis. A Catalunya 2.500 persones es beneficien de les Cases d'

09 de Novembre 2010
+

El programa de cases d'oficis per a nous oficis, que promou el Servei d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya, té com a objectius principals la formació i l'ocupació de joves aturats menors de 25 anys, a través de la seva qualificació alternant el treball i la pràctica professional mitjançant la realització de projectes concrets que es realitzen en col·laboració amb entitats públiques o privades sense ànim de lucre. Els joves que hi participen tenen l'oportunitat d'aprendre un ofici durant un any, d'assolir els objectius de l'educació secundària obligatòria previstos a la LOGSE, en cas de no haver-los aconseguit abans, i de tenir un contracte remunerat per a la realització d'un projecte d'interès per a la ciutat de Granollers. 

La casa d'oficis a Granollers ha començat fa unes setmanes i té una durada d'un any. És un programa de formació i treball adreçat a persones aturades entre 16 i 25 anys, inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya. L'Ajuntament de Granollers disposa de 4 oficis o especialitats formatives per aquesta edició 2010- 2011; i les especialitats són: animació turística i comerç, producció audiovisual, manteniment d'instal·lacions d'aigua, gas i electricitat i eficiència energètica en edificis. A cada especialitat participen 10 persones i hi ha un docent que es fa càrrec de la formació de cada grup. Les classes teòriques i pràctiques s'imparteixen al Centre Vallès i a Roca Umbert.

Els participants cobren durant el primer semestre una beca de formació de 250 euros al mes, i durant el segon semestre signen un contracte laboral de formació com a treballadors de l’Ajuntament i cobren un salari 500 euros al mes.