El 20 de juny se sortejaran els habitatges de lloguer d'ADIGSA

L'Ajuntament de Granollers tancarà així un procés que s'ha allargat més del previst, després de la suspensió del primer sorteig per assignar aquests pisos de l'empresa pública a la ciutat

03 de Juny 2009

El sorteig dels habitatges de lloguer d'ADIGSA a Granollers se celebrarà el dissabte dia 20 de juny, a les 10 h i a la Sala gran del Teatre Auditori de Granollers (c. de Torras i Bages, 50).
Amb la voluntat de resoldre el problema generat per la suspensió del primer sorteig per assignar aquests pisos, l’Ajuntament de Granollers ha signat un conveni amb la Direcció General de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Així, hi assumeix l’organització del nou sorteig, mentre que el contingut normatiu i de decisió continua sent de la Direcció General.
En aquest sentit, s’ha proposat -i així ho ha aprovat, per unanimitat, el Consell d’Administració de Granollers Promocions, SA- un sistema de sorteig que doni un percentatge més elevat de possibilitats a totes les persones peticionàries, que opten a un habitatge (concretament el 28% de possibilitats), i en el qual només l’atzar sigui el que determini l'assignació d'un d'aquests habitatges de lloguer.

Dos grups i per sort
El sistema de sorteig, que comptarà amb un notari per donar fe del procés i aixecar acta, s’ha ideat de manera que cap persona intervingui en la decisió; que sigui la sort l'únic factor que hi jugui un paper en el resultat. Per això, es farà amb un sistema de bombos. Un, amb 114 boles que correspondran a cada un dels habitatges a sortejar i, un altre, amb 409 boles, corresponents a tots els peticionaris, que opten a un habitatge.
En funció de la composició de convivència declarada en fer la petició i per respectar la normativa d'habitabilitat màxima, els peticionaris han estat classificats en dos grups: els "L" i els "L2". El sistema permetrà assignar els habitatges respectant aquesta normativa i, mentre que el grup "L" podrà optar a qualsevol habitatge, el grup "L2", només tindrà opció als habitatges de dues habitacions.
Tenint en compte això, el funcionament del sorteig serà aquest: s’extrauran les 114 boles corresponents a cada un dels habitatges, de manera que quedarà una llista ordenada, d’acord amb l’ordre en què vagin apareixent; cada bola, corresponent a un habitatge en concret, tindrà l’ordre establert a la llista. Després, es farà el mateix amb les 409 boles corresponents a cada un dels peticionaris, de manera que quedaran també en una llista ordenada, a mesura que es vagin extraient les 409 boles.
La manera d’assignar els 114 habitatges serà la correspondència de la primera bola de l'habitatge, amb la primera bola dels peticionaris i, així, successivament, fins arribar als 114. Només en el cas que l’habitatge li correspongui a un peticionari que, tal com s’ha dit, no pugui optar-hi -per ser un "L2" i el pis, d'una habitació- es passarà el seu torn al peticionari que no tingui la limitació d' "L2". El peticionari "L2" que estigui pendent d’assignació d'un habitatge, serà el primer quan la bola dels habitatges correspongui a un de dues habitacions i, així, successivament.
Quan s’hagin assignat els 114 habitatges, els peticionaris que no en tinguin cap d’assignat, passaran, amb el mateix ordre del sorteig, a una llista d’espera, per poder cobrir les baixes i renuncies que es puguin anar produint.
L’assignació final dels habitatges als peticionaris afortunats pel sorteig, és competència del director general de la Direcció General de Medi Ambient i Habitatge, que és qui formalitzarà els contractes i lliurarà les claus als peticionaris.
Amb aquest sorteig, l’Ajuntament resoldrà una situació que ha incomodat a molts ciutadans i ciutadanes de Granollers. A més, continuarà treballant amb promocions pròpies d’habitatge amb protecció oficial, de venda i lloguer, per contribuir a resoldre els problemes d’habitatge a la ciutat.