Tots els equipaments esportius han estalviat electricitat i aigua dins la 2a. Marató de l'Estalgia

L'estalvi energètic es traduirà en 3.300 euros que es destinaran a accions per combatre la pobresa energètica

08 de Març 2017
+
En les pistes d'atletisme s'ha reduït fortament el consum d'aigua i gas mentre ha durat la marató d'estalvi energètic

Els cinc equipaments esportius que aquest any han participat en la Marató de l'Estalgia han aconseguit estalviar electricitat i aigua, i 4 dels 5 també gas, durant aquest mes de febrer en comparació amb els consum dels tres últims anys. Aquest és el principal resultat de la 2a. Marató de l'Estalgia, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Els estalvis en concret han estat: en electricitat, un 15,44 %; en aigua, el 42,78 % i en gas, un 10,73 % i els equipaments esportius participants han estat el pavelló el Tub, les pistes d’atletisme, el camp de futbol del carrer de Girona, el pavelló de Can Bassa, i el Palau d'Esports.

Aquests estalvis energètics es tradueixen en un estalvi econòmic al voltant dels 3.300 euros, que es destinaran a accions per combatre la pobresa energètica en habitatges de Granollers, a través d’intervencions que es gestionaran directament des dels serveis socials municipals, tals com la millora de les instal·lacions elèctriques o l'assessorament en contractació energètica, a partir de les factures de persones més vulnerables. 

L'any passat l'Ajuntament de Granollers va promoure diverses intervencions en 15 habitatges de Granollers que van servir per reduir l'import de la factura d'alguns dels seus subministraments, gràcies a un estalvi aconseguit de 16.000 euros, aconseguit en els 19 edificis participants en la marató.

La Marató 2017 ha comptat amb la participació de 12 municipis: Badalona, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, Malgrat de Mar, Manresa, Mataró, Pineda de Mar, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i La Geltrú. En consum d'electricitat han obtingut un estalvi del 17,37 %; en aigua, del 34,39 % i en gas del 28,97 %. Així doncs tant en aquests municipis com en Granollers s'ha assolit el repte marcat inicialment: que els consum dels principals subministraments baixessin un 10 %.