S'obren les inscripcions als cursos i píndoles de formació digital de la Biblioteca Roca Umbert

La programació inclou deu cursos per conèixer diverses eines informàtiques i es complementa amb el servei gratuït “Aula oberta” de suport a l’autoaprenentatge TIC

07 d'Abril 2016
+

Ja estan obertes les inscripcions als cursos d'informàtica que la biblioteca programa amb la intenció de reduir la bretxa digital. Dos cursos de 8 hores, i vuit píndoles temàtiques (tres de 3 hores, i cinc de 90 minuts) formen l'oferta d'aquest trimestre, d'abril a juny. Els cursos són "Inicia't en el teu mòbil (del 2 a l'11 de maig, dilluns i dimecres de 4 a 6 de la tarda) per aprendre les funcions d'un dispostiu Android;  i "Inicia't en els xarxes socials" (del 2 a l'11 de maig, dilluns i dimecres de 18.15 a 20.15 h) per aprendre a utilitzar les xarxes socials més conegudes amb seguretat . Els dos cursos tenen un preu de 20 euros.

Les píndoles temàtiques permeten iniciar-se i descobrir noves eines i aplicacions informàtiques, com la creació de GIF animats, la creació d'un blog amb Wordpress, descobrir Pinterest, la creació de butlletins electrònics amb Mailchimp, aprendre a comprar en línia amb seguretat, conèixer el manteniment bàsic d'un portàtil o comunicar-se durant les vacances. El preu de les píndoles és de 7,5 o de 3,75 euros, en funció de la durada de cadascuna. 

A més, s’ofereix una píndola gratuïta per conèixer el funcionament d’eBiblio Catalunya, el servei de préstec de llibres electrònics disponible per a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. 

Tant els cursos com les píndoles són gratuïtes per a les persones a l'atur, amb places limitades. Per apuntar-se als cursos i píndoles es pot fer la inscripció en línia a www.granollers.cat/formaciodigital, o bé presencialment a la Biblioteca Roca Umbert.

D'altra banda, a part dels cursos i píndoles, cada dijous de 16.30 a 18.30 h es posa a disposició de tothom l'Aula oberta de la biblioteca, on es pot practicar, amb l'ajuda d'un formador, els temes d'informàtica que més interessin i resoldre els dubtes puntuals que sorgeixen a l’hora d’utilitzar les eines informàtiques. Es pot practicar amb els ordinadors de l’aula o bé portar els propis dispositius (portàtils, tauletes o mòbils).