Signat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Obra Social La Caixa pel projecte Carles Riera

L'entitat bancària aportarà 25.000 euros a aquest projecte musical inclusiu que gestiona l'Escola Municipal de Música

14 de Novembre 2017
+
L'acte s'ha fet aquest matí a l'Escola Municipal de Música. El conveni l'han signat l'alcalde, Josep Mayoral, i Xavier Garcia, per La Caixa.
Aquest matí, l'Ajuntament i la Fundació Bancària La Caixa, a través de l'Obra Social, han signat el conveni de col·laboració que dona continuïtat al projecte "Carles Riera: educació, música i ciutat", d'inclusió social a través de l'activitat musical.
 
El programa, iniciat l'any 2012 coincidint amb el centenari de l'oficina 09 de La Caixa a Granollers, la novena que va obrir l'entitat, té com a objectiu estendre la pràctica musical a capes àmplies de la població. El regidor d'Educació, Francesc Arolas, ha agraït una col·laboració de la qual es beneficien "des d''infants d'educació infantil i primària, a alumnes amb necessitats educatives especials, persones grans, joves usuaris del centre de salut mental..., que poden gaudir de tallers, audicions, xerrades i activitats vinculades a les entitats musicals i el teixit associatiu".
 
La col·laboració es concreta amb l'aportació, per part de l'entitat, de 25.000 euros per a aquest any 2017. 
 
Per part de La Caixa, Xavier Garcia, director d'Institucions de Barcelona de Caixabank, ha agraït l'oportunitat de col·laborar en un programa que encaixa en el projecte social de l'entitat. En aquest sentit, ha explicat que l'Obra Social disposa d’un pressupost de 500 milions d’euros, una partida que s'ha mantingut els darrers vuit anys, cosa que la consolida com la fundació més important de tot l’Estat espanyol i una de les més importants d’Europa i d’arreu del món. A Granollers, l'aportació global puja a 200.000 euros, a través d'una quarantena d'entitats locals. "Estem molt compromesos amb el municipi i així seguirem", ha dit. 
 
L'alcalde, Josep Mayoral, ha tancat l'acte reivindicant la gran tradició musical local, amb entitats centenàries com Amics de la Unió, i figures com Josep M. Ruera, impulsor de l'Escola Municipal de Música, i Carles Riera, que la va dirigir i convertir en una escola "del segle XXI". L'alcalde ha destacat que l'aspecte d'inclusió és el que fa singular aquest projecte musical que coordinen l'Escola Municipal de Música i el Servei d'Educació: "La música com a element vertebrador de la ciutat que volem, posada a l'abast de tothom com a factor, també, de creixement personal, amb la voluntat de no deixar-ne ningú al marge".