Setmana del Turisme Industrial: el patrimoni de Roca Umbert com a font d'inspiració

La Fàbrica de les Arts se suma a la programació de la XATIC amb itineraris a la Tèrmica, activitats de fotografia i l'estrena de la darrera proposta de teatre dels sentits "Ca la Isaura"

09 de Novembre 2016
+
La Tèrmica es mostra i s'explica en les visites que es faran els dies 11 i 13 de novembre
Dins de la Setmana del Turisme Industrial que la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya - XATIC promou aquest any per primer cop, Roca Umbert organitza diverses activitats per difondre i acostar el patrimoni de l'antiga fàbrica tèxtil.
 
Entre els dies 8 i 13 de novembre, es faran itineraris de descoberta, tallers de fotografia i teatre sensorial, propostes, totes elles, que prenen el patrimoni fabril com a font d'inspiració.
 
Xerrada i matinal fotogràfica. En l'àmbit de la imatge, divendres 11 de novembre Paco Navarrete exposarà el seu projecte de fotografia industrial a la Tèrmica (19 h), en una activitat que té la col·laboració de l'Associació Fotogràfica Jaume Oller. La mateixa entitat conduirà una matinal per a aficionats a la fotografia per fer fotos a la central tèrmica l'endemà, dissabte 12 (de 10 a 14 h; activitat gratuïta amb inscripció prèvia). 
 
Visita "Saps què és una central tèrmica?" Dissabte 12 de novembre (de 18 a 20 h) i diumenge 13 (d'11 a 13 h) , la Tèrmica obrirà les portes per oferir una visita en què s'explicaran els misteris i racons d'aquesta instal·lació singular museïtzada, amb les peces originals (calderes, generadors, motors...) que proveïen d'energia els antics telers de la fàbrica. L'entrada és gratuïta.
 
Teatre sensorial. Ca la Isaura. Dissabte 12 de novembre i diumenge 13 al Centre d'Arts en Moviment, es farà la representació de Ca la Isaura, el nou projecte del Col·lectiu dels Silencis. En dues sessions, a les 18 i a les 20 h, es representarà el quart projecte de teatre sensorial del col·lectiu, abans anomenat Continuïtat Granollers, sota la direcció artística de Nelson Jara i Lisa Marrani, i amb la interpretació d'Assumpta Serra, Abel Robledo, Cèlia Junqueras, Clara Sáez, Cristian Gómez, Enric Bosch, Eva Vallcorba, Olga Schlüter, Sara Bigas, Fabian Cabrane.  
 
L'obra mostra Ca la Isaura, un lloc que pot ser un poble, una masia, una casa, un barri o una comunitat, que amaga veritats, mentides i secrets entre les seves habitacions, carrers i patis. L'espectador anirà descobrint les relacions que s'estableixen entre els seus habitants, familiars i amics a mesura que s'hi vagin apropant. 
Les entrades poden adquirir-se aquí 
 
Itinerari "Fàbriques i xemeneies". Dins del programa "La Tèrmica s’activa!", es proposa aquest itinerari diumenge 13 de novembre (d'11 a 13 h, trobada al Museu de Granollers) per visitar la ciutat des d’un altre punt de vista. Els participants comprovaran que l’empremta de la industrialització encara és present a la ciutat. Caldrà fer reserva prèvia al  tel. 93 842 68 40 o a museu@ajuntament.granollers.cat
Preu: 4 € per persona (infants fins a 12 anys, gratuït i persones jubilades, 50% de descompte) 
 
 
Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya - XATIC 
La XATIC es va crear fa 10 anys i actualment agrupa 29 municipis catalans amb equipaments que permeten conèixer a fons la revolució industrial del nostre país, la transformació del territori i de la societat de la Catalunya contemporània. Actualment té més d’1 milió de visitants a l'any, més de 5.700 socis i cada any organitza més de 2.000 activitats