Roca Umbert Fàbrica de les Arts, l’Institut Celestí Bellera i l'escola Ferrer i Guàrdia signen un conveni de col·laboració

07 de Novembre 2017
+
Signatura a Roca Umbert amb les directores dels centres educatius, l'alcalde Mayoral, i la regidora Alba Barnusell

Aquest dilluns s’han signat els convenis que regulen la col·laboració entre Roca Umbert Fàbrica de les Arts i dos centres educatius de la ciutat, el CEIP Ferrer i Guàrdia i l’INS Celestí Bellera, que es caracteritzen per tenir un projecte educatiu que promou la sensibilitat envers les arts.

El Celestí Bellera impulsa el batxillerat artístic, una modalitat especialitzada que implica els dos cursos de Batxillerat, que habitualment es porten a terme entre els 16-18 anys i on les matèries de modalitat s'imparteixen centrades en disciplines artístiques, i de manera específica, en les arts visuals i en el moviment. Per la seva banda, el CEIP Ferrer i Guàrdia desenvolupa un projecte en arts visuals i plàstiques que es porta a terme al llarg de tota l'escolaritat en el centre.

Aquest conveni recull la voluntat de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de continuar col·laborant amb diferents actors de la ciutat que treballen en projectes culturals, i molt especialment amb els educatius, per tal de poder dur a terme nous projectes d’impuls a la creació artística i a la seva difusió.

Amb aquest conveni s'estableixen unes taules de treball i es promourà la incorporació dels alumnes en el desenvolupament de les activitats que es considerin d’interès mutu. Per exemple, en la Mostra d’Art Urbà, en el festival Panoràmic Granollers, en el projecte BookTrailers i en el Mercat Tecnològic, així com continuar amb les visites guiades a les exposicions de la temporada de l’Espai d’Arts. Roca Umbert també facilitarà la cessió d’espais per poder portar a terme determinats projectes comuns.

Roca Umbert, com a centre de creació i producció, té una línia de treball específica per impulsar la formació al llarg de tot l’itinerari vital d’una persona, multidisciplinar i de diversos graus d’aprofundiment. I és en aquesta línia de treball on s'emmarquen les visites que realitzen les escoles de la ciutat a diversos espais de la fàbrica, com la Biblioteca, la Troca, l'Espai d'Arts, Taller Sarandaca, La Tèrmica i Centre Audiovisual. L'any 2016 es van realitzar un total de 4.500 usos vinculats a escolars.