Roca Umbert acull la presentació dels booktràilers d'aquest curs

Els han realitzat els alumnes de 1r i 2n d'ESO dels cinc instituts que enguany hi han participat

07 de Maig 2018
+
Els booktràilers dels alumnes es van projectar divendres passat a la sala Nau B1 de Roca Umbert
 Per segon any consecutiu, al llarg del curs 2017-18, alumnes de secundària han participat al projecte Booktràiler, que es proposa experimentar amb les possibilitats narratives dels diferents llenguatges, passant del llenguatge literari al visual, per extreure la història llegida en un llibre i reformular-la per ser presentada en format de curt cinematogràfic. 
 
La proposta, que es vincula amb les àrees de llengua i literatura i  amb visual i plàstica, ofereix la possibilitat de conèixer el procés de realització dels booktràilers a partir de la lectura i anàlisi d’una novel·la juvenil. S'ha estructurat en dues fases: en una primera, es proposa la lectura i posterior posada en comú d’una novel·la juvenil, tal com es fa en un club de lectura. En una  segona, es proposa realitzar un booktràiler sobre el llibre treballat.  
 
Les sessions han estat dinamitzades per una professional de la dinamització lectora, Mon Mas, i per una altra de l’àmbit audiovisual i de les xarxes socials, Paula G. Monar. El projecte, adreçat a alumnes de 1r i 2n d'ESO, ha implicat un total de 8 sessions d’una hora de durada i ha comptat amb la participació de 5 instituts: Celestí Bellera, Escola Pia, Marta Estrada, Antoni Cumella i Escola Municipal del Treball, amb uns 30 alumnes per centre.  
 
Els booktràilers resultants es van presentar divendres passat, 4 de maig, a la sala Naub1 de Roca Umbert i es poden visionar al canal de Youtube de la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert.