Rebuts a l'Ajuntament els alumnes francesos i italians que fan un projecte col·laboratiu amb estudiants de 4t d'ESO de l'EMT

"Eurobotisons tous ensemble", així s'anomena el projecte, té per objectiu la creació de robots amb peces en tres dimensions dissenyades pels mateixos alumnes

26 de Gener 2018
+
L'alcalde Mayoral; la directora de l'EMT, Montse Bosch; la coordinadora de mobilitat internacional de l’EMT, Mercè Molins; professors i alumnes dels tres centres educatius, van participar ahir a la recepció a l'Ajuntament
Ahir dijous, la Sala de Plens de l'Ajuntament va acollir la recepció municipal a alumnes del projecte Erasmus+ KA219 de França i d’Itàlia, que aquesta setmana són a Granollers participant en un projecte europeu amb l'Escola Municipal del Treball.
 
Els estudiants participants, 34 en total, desenvolupen un projecte col·laboratiu amb el Lycée La Prat's de Cluny i amb el Convitto Nazionale Paolo Diacono de Cividale del Friuli, consistent a crear  12 robots amb peces en tres dimensions (3D) dissenyades pels mateixos alumnes. 
 
La trentena d'alumnes (8 de francesos de 16-17 anys, 8 d'italians de 15-16 anys, i 18 de granollerins de 4t d'ESO que cursen l'assignatura optativa de tecnologia), van estar acompanyats de 6 professors, i dels dos coordinadors i directors dels instituts francès i italià.  
 
El projecte té una durada de dos anys i al llarg del curs, els alumnes faran tres mobilitats d'una setmana: del 21 al 27 de gener a Granollers, per fer el muntatge de les peces 3D del robot; del 18 al 24 de març a Itàlia, per programar els robots de manera algorítmica; i del 3 al 9 de juny, a França per afrontar reptes individuals i fer la competició final de robots. De cara al curs vinent, els alumnes treballaran amb els mateixos robots i en crearan els accessoris. 
 
El projecte preveu la col·laboració entre els alumnes i l'intercanvi d'idees. Així, se'n crearà el logotip i es redactarà un dossier conjunt en anglès -llengua vehicular del projecte-, es faran presentacions orals, blogs, vídeos, pàgina web i treball a través de la plataforma eTwinning.