Prop de cent activitats al nou curs de centres cívics

Els equipaments socioculturals ja tenen oberta la inscripció dels cursos i tallers d'octubre a gener

07 de Setembre 2018
+
D'esquerra a dreta, Noèlia Lafuente, responsable de Dinamització de la XCC; l'alcalde Mayoral i el regidor de Civisme i Convivència, i Participació, Rudy Benza, han presentat la programació a la cuina de CC Can Gili, ara remodelada
Fins al dia 21 de setembre és obert el termini per apuntar-se a algun dels prop de cent cursos i tallers que la Xarxa de Centres Cívics (XCC) ofereix aquesta tardor, desglossats en salut i benestar, 25; expressió i creativitat, 20; terra i fogons, 17; fotografia i cultura digital, 7; recursos, 15;  activitats adreçades a infants i joves, 13; i activitats socials, 34.  
 
La programació és fruit de les propostes que fan les entitats que tenen seu a algun dels cinc equipaments de la xarxa: Can Gili, Can Bassa, Palou, Jaume Oller i Nord, que es complementa amb la programació pròpia de la XCC. Concretament, les entitats han programat 60 cursos, els centres cívics, 30 i  7 més s'emmarquen en el programa d'acció conjunta amb altres serveis municipals. El curs 2017-2018, les activitats de centres cívics han tingut prop de 3.000 inscripcions (2.981). 
 
En l'àmbit de formació de terra i fogons, un dels que té més demanda i que s'adreça tant a iniciats al món culinari com a qui vol ampliar coneixements, destaquen cursos i tallers nous com els esmorzars energètics i sopars saludables en 15 minuts, tast de caves, taller d’arepas llatinoamericanes, la cuina del bento (menjar per emportar, típic de la gastronomia japonesa) i, per als amants del dolç, rebosteria vegana, bombons i brioxeria. En la modalitat de xerrada-taller, s'han programat els títols "Aliments antiestrès" i "Alternatives al sucre".  
 
En salut i benestar, trobem cursos de ioga, mindfulness, taitxí, artteràpia, creixement personal, hipopressius, pilates, gimnàstica de manteniment, zumba, taller de memòria i d'autodefensa personal per a dones. 
 
En expressió i creativitat, s'ofereixen tallers de dibuix i pintura, aquarel·la, puntes de coixí, vitralls, balls en línia, sevillanes, salsa, guitarra i iniciació a l'ukelele (nou).
 
En l'àmbit de fotografia i cultura digital, trobem un curs d'iniciació a la fotografia, fotografia creativa i formació en TIC: informàtica, mòbils i organització de les fotografies.  
 
En recursos, s'ofereixen cursos de català (bàsic i de conversa), alfabetització en castellà, alemany (iniciació i conversa), francès i anglès (conversa)  i tres novetats: aprèn a llegir una partitura, iniciació a la serigrafia i jardineria d'interiors. Les persones que vulguin aprofundir en el que implica tenir un gos a casa, tenen un curs d'educació bàsica canina, i sessions de tinença responsable de gossos potencialment perillosos, comunicació canina i iniciació al clicker(xiulet d'ensinistrament per a gossos).
 
Els nois i noies de 12 a 16 anys poden assistir al Binomi sud, l'aula d'estudi assistit i promoció de les cultures urbanes al Centre Cívic Can Bassa. Per als infants, s'ofereixen classes d'àrab, sevillanes, dansa, zumba, hip-hop...  D'altra banda, continua l'Espai Kanalla als centres cívics de Can Gili i Can Bassa. Les inscripcions començaran dimecres, 12 de setembre. Aquest servei acull infants de 6 a 12 anys (distribuïts en dos grups) que fan activitats lúdiques i educatives amb l'acompanyament d'educadors. 
 
Per al públic familiar, continuen els Diverdivendres que es presentaran el 5 d’octubre amb els jocs de Guixot de 8 (17 h, Porxada). Un divendres al mes, es programaran activitats en un dels cinc centres cívics de la xarxa. Aquest any, destaca com a nou el DiverCinema, en què els participants descobriran el mecanisme de l’animació a través de la plastilina i els zoòtrops. També continuaran les activitats de cuina familiar. 
 
La inscripció es pot fer de manera presencial a qualsevol dels centres cívics i també per internet (www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions);  aquest any es podrà fer tot el procediment, també el pagament, des de la plataforma virtual. 
 
 
Millores a les cuines dels centres cívics de Palou i Can Gili
 
Al llarg del curs passat, s'han fet actuacions de millora a les cuines dels centres cívics de Palou i Can Gili. S'han renovat les instal·lacions elèctriques, s'ha canviat el paviment per diferenciar els usos de l'espai, s'ha instal·lat un enllumenat més eficient (leds), s'ha substituït el mobiliari (totes dues compten ara amb una illa de cocció) i s'han canviat els electrodomèstics.