Prop de 9.500 alumnes d’infantil, primària i secundària comencen el nou curs escolar

1.600 alumnes cursen cicles de formació professional

12 de Setembre 2018
+
Prop de 9.500 alumnes d'infantil, primària i secundària comencen avui el curs a Granollers
Avui ha començat el nou curs escolar 2018/2019. A Granollers s’inicia amb un total de 6.281 alumnes d’Eduació Infantil i Primària, i 3.139 d’ESO. D’aquests 9.420 alumnes, n’hi haurà 630 que començaran P-3 i 811 que s’iniciaran a l’ESO.
 
El nou curs comença a la ciutat amb el mateix nombre de grups que l’anterior, però el quart grup de 1r d’ESO, que el curs passat hi va haver a l’institut Antoni Cumella, en aquesta ocasió s’ha obert a l’EMT.
 
Millores als centres educatius
 
Durant l’estiu, com és habitual, s’ha aprofitat l’aturada de les classes per condicionar els centres educatius públics de la ciutat. L’Ajuntament ha fet obres per valor de 342.181,86 euros. Una de les actuacions més destacades, encara en marxa, és l’ampliació (en 100 m2) i reforma del taller de mecanització de l’institut EMT, que té un pressupost de gairebé 170.000 euros. També s’ha adaptat la cantina del centre. A més, s’han rehabilitat les façanes dels dos edificis annexos del Centre Vallès i de l’escola Granullarius, i s’ha pintat l’interior de la segona planta de l’escola Granullarius. A les escoles bressol municipals Giravoltes i Tortuga s’han fet millores als patis i s’han fet treballs de fusteria d’alumini (canvi de finestres, portes i persianes) a les escoles de Mestres Montaña, Salvador Espriu i Granullarius.
 
Renovació de la xarxa elèctrica de Montserrat Montero
 
Aquesta tardor s'adjudicaran les obres de renovació de la xarxa elèctrica del Centre d’Educació Especial Montserrat Montero, gràcies a un conveni signat entre el Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Granollers. L’Ajuntament serà l’encarregat de l’execució de les reformes per a l’adequació de la instal·lació elèctrica del centre i hi aportarà 50.000 euros. El Consell Comarcal inverteix per primer cop en el centre i ho fa amb una subvenció de 150.000 euros provinent de la Diputació de Barcelona
 
1.600 alumnes cursen cicles de formació professional a Granollers
 
Un miler d' alumnes han fet la preinscripció per a cicles formatius de grau mitjà i uns 600 ho han fet per als de grau superior. Així doncs, aquest curs uns 1.600 alumnes cursaran estudis de formació professional a Granollers, amb una oferta molt similar a la del curs anterior. 
 
La principal novetat és el nou cicle formatiu de grau mitjà d’ensenyaments esportius en la modalitat de futbol, el primer de la comarca. És una iniciativa privada que té el suport de l’Ajuntament, que es farà al Centre Vallès i al camp de futbol de la Font Verda.
 
Per la seva banda, l’institut EMT deixa d’impartir el segon curs de dietètica i nutrició, ofereix el segon curs de xarxes d’aigua i continua amb el 3x2 de disseny i producció de la fabricació mecànica. 
L’institut Carles Vallbona adapta el CFGS (Cicle Formatiu de Grau Superior) d’administració de sistemes informàtics en xarxa a la ciberseguretat i Arsènic fa el segon curs del CFGS en tècniques d’actuació teatral. A més, al Centre Vallès se segueixen oferint els PFI-PTT per a joves sense l’ESO (programes de formació i inserció en la modalitat de pla de transició al treball).