Oberta la inscripció al concurs de comparses de Carnaval

Els grups poden apuntar-s’hi fins al 22 de febrer a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o a la seu electrònica

06 de Febrer 2019
+
La desfilada és l'ocasió per mostrar la creativitat i l'originalitat

Del 22 de febrer al 10 de març torna la festa més esbojarrada de l'any a Granollers: el Carnaval. Com marca la tradició, el diumenge 3 de març es celebrarà la rua de Carnaval i el concurs de comparses.

Els grups interessats a participar al concurs poden apuntar-s’hi fins al 22 de febrer. Les inscripcions poden formalitzar-se presencialment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament (al carrer de Sant Josep, 7, planta baixa), o a través de la seu electrònica (per fer-ho s’ha de disposar de certificat digital, clicar “tramitar”, emplenar la fitxa i clicar el botó “signar i enviar”). 

Cada comparsa ha d’estar formada per un mínim de 15 persones i, optativament, també poden anar acompanyades d’un vehicle d’una llargada màxima d’11 metres. Les comparses poden inscriure’s en dues categories: la carnavalesca (comparses o grups caracteritzats pels elements de transgressió i disbauxa propis del Carnaval, amb la creació del vestuari, carrossa o similar) i la de lluïment (grups o formacions de folklore o amb identitat pròpia ja constituïts que vulguin mostrar el seu vestuari, costums, tradicions... a la rua, sense que hagin elaborat cap tipus de disfressa específica per participar-hi). 

Per a la categoria carnavalesca, hi haurà 4 premis de 600 euros a la millor comparsa amb carrossa o vehicle guarnit; a la més crítica; a la millor AMPA de Granollers; i a la millor coreografia en moviment durant el recorregut de la rua. També hi haurà dos premis dotats en 295 euros per a la millor comparsa local i per a la més creativa i original. En canvi, per a la categoria de lluïment hi haurà un premi de 200 euros. El jurat, a més, es reserva la possibilitat d'atorgar dos accèssits dotats amb 100 euros cadascun valorant l'esforç en l'elaboració de les comparses. 

El veredicte i el nom de les comparses guanyadores es donaran a conèixer un cop finalitzi la rua, el mateix 3 de març. 

Les comparses que no s’hagin inscrit al concurs dins el termini assenyalat no podran optar a cap premi, però podran desfilar a la rua col·locant-se al final. 

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs. També podeu adreçar-vos al Servei de Cultura de l'Ajuntament, a l’edifici de Can Puntes (al carrer de Jaume Camps i Lloreda, 1, 2a planta), o trucar al número de telèfon 93 842 66 83.