Oberta la convocatòria de selecció de projectes per a la 8a Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Hi ha temps per presentar propostes fins l’11 de març

13 de Febrer 2019
+
Imatge de l'edició anterior (autor: Arian Botey)

Ja s’han publicat les bases de la convocatòria per seleccionar els projectes participants en la 8a Mostra d’Art Urbà (MAU) de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, que se celebrarà el dissabte 18 de maig. En aquest edició la MAU es centrarà en el concepte de Memòria obrera, i vol indagar en la part més humana de la indústria i també com a centre reivindicatiu dels drets socials i com a espai de transmissió de coneixements. Vol ser un homenatge als treballadors i treballadores  de les fàbriques com a persones que van participar en el canvi social per construir la realitat tal com la coneixem.

El projectes que es presentin a la convocatòria han d’estar vinculats al concepte de memòria obrera, ja sigui de manera conceptual o simbòlica, i cada projecte seleccionat rebrà 1.000 € en concepte d’ajut a la producció de l’obra i honoraris. Hi ha tres modalitats:

- Instal·lacions, videoprojeccions, murals i qualsevol intervenció vinculada amb les arts visuals.

- Projectes d’art d’acció, performance, dansa i qualsevol acció vinculada al moviment.

- Projectes d’experimentació sonora i visual, art sonor, electrònica, creació en directe.

També s’ha obert una convocatòria específica per a treballs de recerca de batxillerat que tinguin a veure amb la memòria obrera, que rebran un màxim de 200 euros.

En tots els casos es valoraran els projectes que fomentin l’art com a eina d’expressió, reivindicació i comunicació social.

La comissió encarregada de seleccionar els projectes estarà formada per Mercè Alsina (comissària independent i assessora curatorial MAU 2019), Frederic Font (investigador del Music Technology Group), Anna Giribet (directora artística de Fira Tàrrega), un membre de l’oficina de coordinació tècnica de Roca Umbert i un representant de l’empresa adjudicatària de la gestió i dinamització d’Arts Visuals i Imatge de Roca Umbert. 

Per a més informació podeu consultar les bases a www.rocaumbert.cat.