Mayoral: "El Mundial d’handbol és una gran oportunitat per a la ciutat, per a les dones i, especialment, per a l’esport femení”

El gran objectiu és fer créixer la pràctica de l'handbol femení, ha dit l'alcalde

30 de Gener 2017
+
L'equip municipal que ha treballat la candidatura guanyadora del Mundial. A l'esquerra, Jordi Romea; Álvaro Ferrer, Josep Mayoral i Montse Serra

L’alcalde de Granollers Josep Mayoral ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa per valorar la concessió de l’organització del 25è. Mundial d’handbol femení de 2021 a les ciutats de Granollers, Castelló de la Plana, Tarragona, Lleida, Badalona i Barcelona. “És una gran oportunitat per a la ciutat, per a les persones de la ciutat i, especialment, per a les dones i per a l’esport femení”, ha dit l’alcalde de Granollers.

La candidatura, presentada per la Federación Española de Balonmano, va rebre el sí aquest dissabte a París durant la celebració del campionat del món masculí.

Mayoral ha recordat com es va gestar la candidatura guanyadora. Va ser un cop acabat el Mundial d’handbol masculí de 2013 en què Granollers va ser una de les seus. El bon esdevenir d’aquella cita i el fet que el primer equip femení del Balonmano Granollers pugés a Divisió d’Honor, van acabar d’impulsar la idea de demanar organitzar un campionat del món femení.

“Les ciutats mitjanes poden organitzar esdeveniments extraordinaris”, ha dit Mayoral i, per això, es va pensar en ciutats d’aquesta mida vinculades d’una manera o altra amb l’handbol femení. Castelló de la Plana, Lleida i Tarragona van ser les primeres opcions a les quals es va afegir després Badalona i, posterioment, Barcelona on, previsiblement, es jugarà la final del torneig.

Més enllà d’omplir les instal·lacions amb espectadors l’alcalde de Granollers Josep Mayoral considera que el gran objectiu és “fer créixer la pràctica de l’handbol femení, entendre l’esport com un espai d’educació i de cohesió social i que s’expressi en termes d’igualtat”.

Mayoral ha destacat també la força del Club Balonmano Granollers “un actiu de caràcter mundial que obre portes i genera entusiasme”.

Un cop expressada la satisfacció, però sobretot “la responsabilitat” d’acollir aquest gran esdeveniment que reunirà 24 equips de tot el món, l’alcalde Granollers ha explicat que abans d’acabar aquest any es tindrà un plantejament de com ha de ser el Palau d’Esports, instal·lació que acollirà els partits, en els propers 25 anys.

La celebració del Mundial d’handbol femení respon al plantejament que Granollers es va fer ja fa uns anys: acollir cada dècada un gran esdeveniment relacionat amb l’handbol. En la dècada dels anys noranta van ser els Jocs Olímpics de Barcelona i una Copa del Rei d’handbol (1994). A principis d’aquest segle una nova edició de la Copa del Rei (2009) i el Mundial masculí de 2013. A tot aquesta trajectòria cal afegir la consolidació de la Granollers Cup com al torneig d’handbol base més important del sud d’Europa.