Manel, Gossos, Montefusco,ToteKing, Puntí i Vendetta, a la nova temporada de la Nau B1

El concert solidari d'EntreMares amb Strombers, primera actuació a la sala de Roca Umbert

07 de Febrer 2017
+
El 18 de febrer, Manel actuarà a la sala Nau B1 de Roca Umbert
Nau B1, la sala de concerts de Roca Umbert, enceta l'11 de febrer la temporada 2017 amb Strombers, el grup convidat per l'entitat EntreMares per al seu concert solidari anual. La formació de Cardona oferirà una proposta per a tota la família (17.30 h). Els diners recollits es destinaran a la investigació del càncer infantil al laboratori de l'Hospital de Sant Joan de Déu. 
 
La programació continua el dissabte 18 de febrer (23 h), amb Manel, que aterren a Granollers per presentar a la nostra ciutat el seu darrer treball, Jo competeixo. Ho fan en l'espai que millor s'hi adapta, les sales de concert, després d'una gira per teatres plens per tot l'Estat i d'anunciar-ne una per Europa que els durà a Alemanya,  Anglaterra, Irlanda, França, Suïssa i Luxemburg. Les entrades d'aquest concert es venen a 18 € (22 a taquilla).
 
Gossos estrena, el 4 de març (22 h), el seu tretzè disc, Zenit, l'11è d'estudi, un treball que repassa i combina entre ells els temes  de la seva carrera, per donar una visió més àmplia i sòlida del conjunt. Melodies i veus a dojo, fusta de les acústiques i metalls de les elèctriques amb tocs d'electrònica i teclats. Un disc que evidencia que Gossos forma part de la vida de tota una generació, que compta amb la participació de músics de nova fornada. Els fans de la banda podran conversar amb els músics en una xerrada prèvia (18 h) que dinamitzarà l'activista Joan Gener, en el marc de la proposta "I si parlem de música?", pensada per facilitar el contacte entre els creadors musicals i el públic. 
 
Enric Montefusco, fundador de la desapareguda Standstill, actua el 18 de març (22 h) a la B1 presentant Meridiana, un àlbum de debut autoeditat a través del seu segell, Buena Suerte. El compositor i vocalista inicia carrera en solitari fidel a la idea d'entendre la música com a catarsi, i s'envolta de 12 músics per aconseguir-ho. Abans, serà el torn d'Albert Lax. En ple procés de llançament del seu primer disc, el músic granollerí preestrena una proposta que parteix del rock introspectiu en acústic i el  porta al format elèctric, acompanyat de quatre músics. Una aposta que manté l'esperit intimista i que explora noves sonoritats.  
 
El 25 de març (22 h), la B1 s'omplirà de ritme hip hop amb la proposta de ToteKing i el seu 78 , en què el raper reprèn una actitud que ja mostrava en treballs anteriors: la broma sobre tot davant la mediocritat generalitzada i el refugi en la seva gent, els bars, el bon menjar, el cinema, la música i la literatura. L'actuació anirà precedida del hip hop reggae del grup canovellí Pure Nigga i del DJ Nexxa.
 
Després d'un silenci discogràfic de 13 anys, l'esperat retorn d'Adrià Puntí es va produir el 2015, amb el disc La clau de girar el taller, proclamat millor disc aquell mateix any segons la crítica dels Premis Enderrock. Els seguidors de Puntí podran gaudir-lo a la B1 el 22 d'abril (22 h). Serà en un concert en format elèctric, amb la Rauten Band, integrada per músics que ja han acompanyat el músic de Salt en aventures anteriors. 
 
A final d'any, el grup de ska Vendetta presentava el seu cinquè treball, Brother. La formació basca naixia l'any 2009, de la mà de Javier Etxeberria i Luisillo Kalandraka, músics de llarga trajectòria nacional i internacional. La banda actual la completen Enrikko Rubiños, Rubén Antón i Pello Reparaz. Vendetta mostrarà al seu concert del 13 de maig (22 h) l'evolució de la seva sonoritat, que manté l'ska com a essència i juga també amb l'electrònica. 
 
Altres propostes de la sala, fins al mes de juny, són: el ball de disfresses organitzat per l'entitat Jovent Ignorat (25 de febrer, 23 h, per a majors de 18 anys);  la 2a edició del Minibeat (dia 7 de maig, de 10 a 19 h), el festival infantil de música impulsat per Arcada Koncerts; i el concert inclòs l'Off del festival Musik N Viu, coorganitzat pel Gra i entitats joves (dia 17 de juny, 21 h). 
 
 
 
150 hores de música en directe i 7.000 espectadors
 
Des de fa un any, la sala Nau B1 és de gestió municipal. En aquests mesos, la sala ha ofert 150 hores de música en directe per part de 55 grups, i ha tingut un total de 7.000 espectadors. 
 
La sala enceta la tercera temporada amb la voluntat de consolidar-se com a espai compromès amb la música en viu i amb vocació comarcal. Els Catarres, Blaumut i Aspencat han protagonitzat fins ara alguns dels concerts més concorreguts, en una sala que té un aforament de 700 espectadors. 
 
L'entitat Rumb, responsable de la gestió del Cub, els bucs d'assaig musical; ASGRAM, l'Associació Granollerina de Músics; L'Olla, el bar de la Troca; persones vinculades al món de la música i una tècnica municipal conformen la taula de programació de la sala Nau B1, que ja té a punt els noms de la temporada febrer- maig. Els criteris són: garantir la diversitat d'estils per arribar a públics diferents, buscant un equilibri entre els grups consolidats i els emergents, amb una atenció especial a les formacions de casa; i, alhora, coordinant-se amb altres equipaments (Teatre Auditori, Gra...) que també programen música de manera habitual.  
 
La voluntat de fer propera la música es tradueix en la política de preus: les entrades anticipades -disponibles a la plataforma www.granollers.cat/escenagran- es venen a 10 euros, 14 a taquilla el mateix del concert (amb els descomptes socials habituals per a aturats, jubilats, famílies nombroses... i el 50 % per als estudiants de música).
 
A més dels concerts propis, la Nau B1 acull activitats musicals externes, algunes de les quals ja s'han fet un lloc en la programació. Parlem, per exemple, del concert solidari anual d'EntreMares; el MiniBeat, el festival infantil de música;Tarala, la fira de la música i l'educació, o propostes promogudes pel Gra, com són el concurs IES Música o Nit de llops.
 
La sala s'integra en l'engranatge cultural de la Fàbrica, de manera que s'involucra també en projectes com poden ser la Mostra d'Art Urbà -MAU, o el MAC, el Mercat Audiovisual de Catalunya. Igualment, acull esdeveniments lligats al calendari festiu, com ara el campament reial de Nadal, la revetlla de Cap d'Any o el ball de disfresses de Carnaval. 
 
La B1 també s'ofereix als grups interessats que vulguin fer-hi una residència, és a dir, fer servir l'equipament per preparar un concert, una gira o qualsevol altre projecte musical. Aquest darrer any, els grups Est Oest, Brams, Catástrofe Club (que assagen al Cub) i Marcos Frans han estat residents a la sala, un servei que, des de l'Ajuntament, es vol potenciar.