Més de 30 activitats per Sant Jordi a Granollers

La programació Per l'abril lletres mil agrupa les activitats al voltant de Sant Jordi. Trobareu tota la informació a www.granollers.cat/santjordi

06 d'Abril 2018
+

Per Sant Jordi torna a Granollers la programació Per l’abril lletres mil a l’entorn de la fira del llibre i la rosa que s’instal·larà a la Porxada i a la carretera els dies 22 i 23 d’abril. Aquest dimarts matí s'ha presentat en roda de premsa al terrat de la Biblioteca de Can Pedrals la trentena d'activitats que es faran per Sant Jordi. Hi haurà contes, tallers i titelles per als més menuts; i música, sardanes, poesia, teatre, cinema, concursos i presentacions literàries per a tothom.  La regidora de Cultura, Mireia López, ha explicat que "l'èxit de la programació recau en el treball en equip i en la participació de diverses entitats, col·lectius i persones que la fan possible" i l'alcalde, Josep Mayoral, ha destacat que "l'espai públic és un espai compartit i un espai d'afirmació. Aquesta és una festa nacional de primer ordre per afirmar-nos com a nació i cultura i fer que la nostra veu sigui alta i forta".

Aquest 2018 la imatge de Per l’abril lletres mil és obra de la il·lustradora Gala Pont i del dissenyador gràfic Aleix Font Coderch, està inspirada en els personatges de la llegenda de Sant Jordi i ret homenatge a Pompeu Fabra en l'any de commemoració del 150 aniversari del seu naixement. El 22 d'abril es farà un any més la trobada dels autors i autores de la comarca permetrà visibilitzar el pes de les publicacions locals. Ja hi ha una vintena d'autors confirmats i, a més, les parades de llibres recolliran una setantena de títols d'autors locals i comarcals. El mateix dia de la trobada el pianista i escriptor granollerí Jordi Masó farà el pregó de Sant Jordi. 

Entre les novetats d'enguany, el dissabte 21 es farà a la plaça de Maluquer i Salvador una jornada de contes adreçada als més petits de la casa a càrrec de l'Editorial Alpina i amb l'organització de Gran Centre Granollers. 

Tercera edició de Paraules sobre vidre i segon concurs d'Instagram

L'Any Pompeu Fabra, el pare del català modern, també serà protagonista de la tercera edició de Paraules sobre vidre, una proposta de Gran Centre, el Servei de Català i l’Ajuntament. Els aparadors difondran frases sobre el Mestre i mots del seu diccionari sobre la pau coincidint amb el 80è aniversari del bombardeig. 

I per segon any s'ha organitzat un concurs d'Instagram per Sant Jordi. En aquesta ocasió tothom està convidat a triar la seva paraula preferida. el repte és fotografiar-la creativament i penjar-la amb l’etiqueta #lamevaparaula.

Podeu trobar tota la programació a www.granollers.cat/santjordi, al butlletí municipal i al Rengle.