Granollers celebra la diada de Sant Jordi

Durant tot dilluns hi haurà la fira del llibre i venda de roses i activitats diverses

23 d'Abril 2018
+

La programació de Sant Jordi a Granollers Per l’abril lletres mil proposa enguany més d’una trentena d’activitats a l’entorn de la fira del llibre i la rosa que hi haurà a la Porxada i a la carretera durant tot dilluns 23 d'abril. Des de fa dies la ciutat ja viu immersa en les activitats prèvies a Sant Jordi que es poden consultar al web www.granollers.cat/santjordi.

Aquest dilluns al matí el grup musical Cordes del Sud ha fet una preestrena del seu disc "Jordina i el drac" a la Porxada en dues actuacions a les 10 i a les 11 h. Ja a la tarda, de 17 a 19 h, es farà una acció passavolant de carrer titulada "Paraula de Fabra!", a les 17 h a la placeta de la Sala Tarafa es farà la XX Lectura de poemes d'arreu del món i a les 18.30 hi haurà sardanes a la Porxada amb la cobla Ciutat de Girona.

Aquest diumenge 22 la plaça de la Porxada s'ha convertit en l’espai central de la festa amb la ja tradicional trobada d’autors i autores comarcals dinamitzada per l'escriptora Núria Pujolàs. Més d’una cinquantena d’escriptors del Vallès Oriental que han publicat llibre en els darrers 12 mesos han participat a la trobada que ha comptat amb la participació d’un trio de vents de l’Escola Municipal de Música Josep Maria Ruera. A la web de Sant Jordi podeu trobar un apartat dedicat als autors comarcals amb informació de les obres publicades per escriptors del Vallès Oriental durant els darrers dotze mesos.

A les 13 h, també a la plaça de la Porxada, s'ha fet el pregó de Sant Jordi a càrrec de Jordi Masó que, a les 12.45 h a l'Ajuntament, ha estat rebut per l'alcalde Josep Mayoral. Masó, pianista i escriptor granollerí ha actuat per Europa, Àsia i Amèrica i aquest 2018 ha publicat el recull de contes «La biblioteca fantasma». I també dissabte, però ja a la tarda de 17 a 20 h, s'ha fet el taller familiar "Un drac al cap" a càrrec de Can Xic.

Per l’abril lletres mil

Aquest 2018 la imatge de Per l’abril lletres mil és obra de la il·lustradora Gala Pont i del dissenyador gràfic Aleix Font Coderch, està inspirada en els personatges de la llegenda de Sant Jordi i ret homenatge a Pompeu Fabra en l'any de commemoració del 150 aniversari del seu naixement. El programa d’activitats d’aquest 2018 inclou més d’una trentena d’actes. Entre les novetats d'enguany, el dissabte 21 es farà a la plaça de Maluquer i Salvador una jornada de contes adreçada als més petits de la casa a càrrec de l'Editorial Alpina i amb l'organització de Gran Centre Granollers.

Tercera edició de Paraules sobre vidre i segon concurs d'Instagram

L'Any Pompeu Fabra, el pare del català modern, també és protagonista de la tercera edició de Paraules sobre vidre, una proposta de Gran Centre, el Servei de Català i l’Ajuntament. Els aparadors difonen frases sobre el Mestre i mots del seu diccionari sobre la pau coincidint amb el 80è aniversari del bombardeig.

I per segon any s'ha organitzat un concurs d'Instagram per Sant Jordi. En aquesta ocasió tothom està convidat a triar la seva paraula preferida. el repte és fotografiar-la creativament i penjar-la amb l’etiqueta #lamevaparaula.

Podeu trobar tota la programació a www.granollers.cat/santjordi, al butlletí municipal i al Rengle.