Lliurat el premi del concurs de cartells pel dia Mundial de la Salut Mental

Els guanyadors són Jaime Moroldo i Araceli Ramírez, talleristes del club social El Far de la Garriga

26 de Octubre 2018
+
El cartell guanyador representa una persona afectada de trastorn mental, simbolitzat per una pinça que al principi oprimeix i impedeix pensar i que després, un cop identificat, es fa més manejable amb el suport professional, familiar i de la comunitat.
Fins a final de mes s'exposen al vestíbul de la Biblioteca Can Pedrals els cartells presentats al concurs pel Dia Mundial de la Salut Mental. Dijous es va inaugurar la mostra, formada per 26 treballs, i es va entregar el premi als guanyadors, la parella formada per Jaime Moroldo, dissenyador i artista plàstic, i Araceli Ramírez, de la Garriga. El seu cartell, que han fet conjuntament amb els seus fills -un dels quals pateix autisme- ha estat l'escollit pel jurat per ser la imatge del Dia Mundial de la Salut Mental'19. El cartell mostra una persona afectada de trastorn mental, simbolitzat per una pinça. El guardó inclou un premi en metàl·lic de 300 euros.  
 
L'exposició es pot visitar en l'horari que obre la biblioteca, al matí, de dimarts a dissabte de 9.30 a 14 h, i a la tarda, de dilluns a divendres, de 15.30 a 20 h. 
 
A l'octubre es commemora arreu del món el dia de la salut mental. La Taula de Salut Mental i Addiccions, que formen  serveis municipals, centres de salut mental per a infants i joves, i adults; d’atenció primària, d’integració social, d’habitatge i associacions de persones amb problemes de salut mental i familiars, coordina les activitats d'un programa que es porta a terme a Granollers, la Garriga i Llinars, que té per objectiu lluitar contra l’estigma i la discriminació de les persones que pateixen una malaltia mental.