L'exposició "I tu, balles amb violència?" denuncia el masclisme present en moltes cançons

És fruit del projecte que ha permès als nois i noies del Centre Obert Ponent identificar els missatges violents que contenen les lletres

07 de Març 2019
+
Els nois i noies han il·lustrat les lletres per visibilitzar la violència masclista que contenen
Una desena de nois i noies entre 9 i 12 anys del Centre Obert Ponent han participat al projecte "I tu, balles amb violència?" sobre violències masclistes, que s'ha plasmat en una exposició que fins al dia 21 de març es pot visitar al Gra, equipament de Joventut (pl. de l'Església, 8). 
 
A partir de tallers i dinàmiques de grup, i amb l'acompanyament de l'equip d'educadors, s'ha contextualitzat i sensibilitzat els infants sobre els conceptes de gènere i violència masclista, d'acord amb les seves inquietuds. Així, se'ls han donat eines per poder identificar aquest tipus de violències, a partir d'analitzar lletres de cançons tant clàssiques com actuals.
 
D'aquesta manera, els participants han pogut constatar com s'arriben a normalitzar missatges masclistes transmesos a partir de la música. Per visualitzar-ho, s'han escollit fragments de temes de  grups com Guns'N'Roses, Bob Marley, Los del Río, Estopa, Trueno o Maluma, que posteriorment s'han il·lustrat amb dibuixos relacionats amb les lletres.
 
Després d'estar al Gra, l'exposició itinerarà per altres espais municipals. De moment s'han confirmat els centres cívics Can Bassa (del 21 de març al 4 d'abril), Nord (del 4 al 25 d'abril) i Can Gili (del 25 d'abril al 9 de maig); i l'Escola Municipal del Treball (del 9 al 23 de maig).