Les Luthiers presenten 'Viejos Hamerreíres' aquest diumenge

Peces plenes de creativitat, enginy i ironia de la mà dels mestres de l’humor intel·ligent. Encara queden entrades disponibles

11 de Març 2019
+
'Viejos Hamerreíres', de Les Luthiers, aquest diumenge 17 de març, a les 19 h, al Teatre Auditori de Granollers

Les Luthiers arriben al Teatre Auditori de Granollers per presentar la seva antologia Viejos Hamerreíres aquest diumenge 17 de març, a les 19 h.

El sextet argentí actuarà a Granollers, després d’un inici de gira al país memorable i d’arrasar a València, on més de quatre mil persones es van posar en peu al finalitzar l’espectacle. L’espectacle a Granollers tindrà la participació de l’actor i director argentí Roberto Antier, en substitució de de Marcos Mundstock que, per raons de salut, s’ha hagut de quear a l’Argentina.

Viejos Hazmerreíeres és un espectacle de dues hores que recorre algunes de les obres més celebrades de Les Luthiers, en una flamant antologia que, per alguns crítics, constitueix el millor recopilatori de la història del grup.

Sota el fil conductor de Ràdio Tertúlia, es van muntant peces acurades i integrades en l'eix de l'espectacle que els dona sentit. D'aquesta manera, cadascuna de les peces cobra una nova dimensió sense perdre l'essència original. Sorgeixen així remodelades versions de Las Majas del Bergatín (zarzuelo nàutica), Quién mató a Tom McCoffe (música en sèrie), Loas al cuarto de baño (obra sanitaria) o Pepper Clemens Sent the Messenger, Nevertheless the Reverend Letft Herd (ten-step).

A més, el show inclou obres noves com Receta Postrera, un vals culinari en el qual Rosarito i Clarita comparteixen la recepta per a l'elaboració d'un nou postre. En aquesta peça entra en escena un nou instrument informal: la bateria de cuina, conformada per 11 paelles i 6 olles.

El repertori inclou, a més, obres dels espectacles Todo por que rías, Luthierías, Unen canto con humor, El reír de los cantares, Los premios Mastropiero, Lutherapia i Por humor al arte.

 

L’èxit de Les Luthiers

El grup està actualment conformat per Carlos López Puccio, Jorge Maronna, Tomás Mayer-Wolf, Marcos Mundstock, Martin O'Connor, i Horacio "Tato" Turano.

El conjunt humorístic no deixa de recollir èxits. Al 2017 va rebre el premi Princesa d'Astúries de Comunicació i Humanitats, el 26 d'abril de l'any passat va rebre un emotiu homenatge en el lloc de la seva primera actuació, el desaparegut Institut Di Tella de Buenos Aires, amb la col·locació d'una rajola al carrer de vianants Florida que commemora el 14 de novembre de 1967, data de l' estrena del seu primer espectacle Les Luthiers cuentan la ópera.

Viejos Hazmerreíres es va estrenar a Rosario (Argentina) l'any 2014 i ha rebut l'aplaudiment del públic i de la crítica tant d'Argentina com d'altres països llatinoamericans en els quals s'ha representat per la seva capacitat de transformar allò conegut en descobriment a través de la reinterpretació de peces plenes de creativitat, enginy i ironia.