Les Jornades Europees del Patrimoni conviden a descobrir la Tèrmica i la muralla medieval

Se celebren el cap de setmana 13 i 14 d'octubre

11 de Octubre 2018
+
Un antic fogoner de la Tèrmica explicarà d'on provenia l'energia que feia funcionar els telers de Roca Umbert
Granollers se suma un any més a la commemoració de les Jornades Europees del Patrimoni, celebrades per primera vegada a França als anys 80 i que actualment tenen lloc a 50 estats europeus amb l'objectiu de promoure l'accés al patrimoni cultural. Seran el cap de setmana 13 i 14 d'octubre i serviran per descobrir la Tèrmica de Roca Umbert,  la muralla medieval i el Palou d'anys enrere. 
 
Un antic fogoner de la Tèrmica, en Notxa (interpretat per l'actor Jaume Amatller) explicarà en una visita teatralitzada com funcionava la instal·lació que havia proveït d'energia els telers de l'antiga tèxtil Roca Umbert , a partir de carbó, fuel i gas. Serà dissabte que ve, en dues sessions, a les 7 i a les 8 del vespre, a les quals cal inscriure's abans. (www.rocaumbert.cat - info@rocaumbert.cat
 
L'endemà diumenge, la proposta és fer un itinerari comentat a l'entorn de la muralla medieval, amb inici a l'Adoberia dels Ginebreda i final a la plaça de l'Església. Els participants en resseguiran el perímetre, d'uns 800 metres, i passaran pels corredossos, alguns dels quals s'obriran per a l'ocasió. El recorregut començarà a les 11 del matí i el guiarà la historiadora de l'art Cinta Cantarell. La visita comptarà amb l'acompanyament musical d'alumnes de l'Escola Municipal de Música J. M. Ruera i de la ballarina Nora Baylach.  Seran dues hores de recorregut, per al qual no cal inscripció prèvia. 
 
L'Arxiu Municipal  s'uneix a les jornades amb la mostra al web (www.granollers.cat/arxiu) del Document del mes: Capbreu de Sant Miquel de la parròquia de Sant Esteve (1579-1822). La tertúlia mensual es dedicarà a parlar de la documentació històrica d'una família de Palou i es farà a les antigues escoles (pg. Doctor Fàbregas, s/n), el dijous 11 d'octubre a 2/4 de 7 de la tarda. El Palou de temps enrere és el fil conductor de la mostra fotogràfica de l'Ajuntament (Porxada, 6, planta baixa), que es pot visitar fins a final de novembre; i el portal web de l'Arxiu descobreix imatges d'activitats i itineraris del Palou actual (www.granollers.cat/arxiu). 
 
 
Les activitats de les Jornades del Patrimoni són gratuïtes.