Les escoles i instituts de Granollers celebren l’English Day

L’anglès esdevé la llengua vehicular de vint-i-vuit escoles de Granollers, la Roca, les Franqueses i Canovelles

25 de Febrer 2019
+
Una jornada per impulsar l'anglès a les escoles i als instituts

Els centres de primària i de secundària de Granollers, la Roca, les Franqueses i Canovelles celebren l'English Day durant els mesos de febrer i març. L’English Day és una jornada per potenciar l’anglès oral a les escoles i als instituts. Es tracta de fomentar l'ús de la llengua estrangera d'una forma motivadora i amena. 

Així, del 4 de febrer al 28 de març, cada centre educatiu reserva una data i un espai horari per fer activitats on l’anglès esdevé la seva llengua vehicular. Els centres educatius mobilitzen tot l’alumnat i desenvolupen activitats de tot tipus relacionades amb la llengua i els països de parla anglesa. S’organitzen espectacles com “theatre plays”, “shows” i “role plays”; iniciatives com “songs”, “games”, “corners”; o moments per treballar i escoltar activament en “workshops” i “storytelling”. A final de curs es programa una trobada on el professorat comparteix la seva experiència amb la resta de centres de la zona.

Enguany, l’English Day arriba a la 7a edició i compta amb la participació de 28 centres educatius. A Granollers hi participen l’Escola Granullarius, l’Escola Joan Solans, l’Escola Mestres Montaña, l’Escola Pereanton, l’Escola Ponent, l’Escola Salvador Espriu, l’Escola Turó de Can Gili, l’Escola Ferrer i Guàrdia, l’Escola Anna Mogas, l’Escola Pia, el Col·legi L’Estel, l’Escola Municipal Salvador Llobet, l’Institut Marta Estrada, l’Institut Carles Vallbona i l’Institut Antoni Cumella.

L’English Day està impulsat pel Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental, en coordinació amb el Pla de Formació del Professorat de la Zona (PFZ) del Departament d’Ensenyament.