Les escoles de Granollers commemoren l'Any Brossa

Els centres educatius han fet poemes objecte que poden veure a diferents equipaments culturals fins al 9 de juny

06 de Maig 2019
+
Poemes objecte creats en el projecte Brossam!

Les escoles de Granollers se sumen a l'Any Brossa amb Brossam!, un treball de creació de poemes objecte. Els alumnes de 4t i 5è de primària pensen, imaginen, escriuen i fotografien poemes objecte a partir del que troben dins d’una caixa. Aquesta és una proposta de l’artista Bàrbara Partegàs, un projecte lúdic, poètic i creatiu de ciutat que commemora l’Any Brossa difonent l’obra i la personalitat de l’artista i poeta Joan Brossa en el centenari del seu naixement. 

El projecte compta amb la participació de les escoles Pereanton, L'Estel, Educem, Salvador Llobet, Mestres Montaña, Granullarius, Ferrer i Guàrdia, Ponent i Montserrat Montero. Entre els mesos de febrer i març els nens i nenes, acompanyats dels alumnes del batxillerat artístic de l’institut Celestí Bellera, han treballat la vida i l’obra de l’artista abans de fer les seves composicions. 

Durant el mes de maig i fins al 9 de juny les obres es poden veure en diferents equipaments de la ciutat: a la Biblioteca Can Pedrals, a la Biblioteca Roca Umbert, al Cinema Edison, a l’Espai d’Arts de Roca Umbert, al Museu de Granollers, al Museu de Ciències Naturals-La Tela i al Teatre Auditori. 

Aquest treball, impulsat per l’Ajuntament de Granollers i l’Associació Cultural de Granollers, sorgeix de la idea de fer una activitat paral·lela als concerts de la Cantània que enguany s’endinsa en l’univers de Joan Brossa amb l’espectacle A de Brossa. Del 31 de maig al 9 de juny es celebraran 17 funcions que aglutinaran més de 4.500 alumnes de la comarca.