Les clàusules sòl i l'índex IRPH, a la propera xerrada de l'Aula de Consum

Serà dimarts 15 de novembre, a càrrec d'un expert de l'associació d'usuaris de bancs, caixes i assegurances de Catalunya

07 de Novembre 2016
+

 

L'Aula de Consum de l'Ajuntament de Granollers organitza el dimarts 15 de novembre una xerrada d'interès general sobre les clàusules sòl, els índexs IRPH i els cobraments del banc en concepte de comissió. 

El ponent, Jordi Tarruella, vicepresident de l'associació d'usuaris de bancs, caixes i assegurances de Catalunya, AICEC-ADICAE, parlarà dels préstecs hipotecaris amb clàusules abusives que poden incrementar el que paguem a finals de mes. Es tracta de les clàusules sòl, que estableixen un mínim de quota, encara que els interessos ordinaris acordats amb el banc baixin o estiguin per sota; i l'índex IRPH, que s'utilitzava de referència en hipoteques d’interès variable i que, en desaparèixer i aplicar-se’n un altre, pot apujar la quota mensual. 

Durant la xerrada també es posaran sobre la taula les comissions bancàries, que es regulen segons el lliure mercat i que cal conèixer per decidir la millor opció. 

L'activitat, d'entrada lliure, tindrà lloc a la Biblioteca Roca Umbert (c. Enric Prat de la Riba, 77), a les 7 de la tarda.