L'Ajuntament i la Parròquia de Sant Esteve signen un conveni de col·laboració per a l'ús pedagògic de l'orgue Josep Maria Ruera

Des d’aquest curs els alumnes poden fer classes d’orgue

24 d'Abril 2019
+
L'orgue de la Parròquia de Sant Esteve es va inaugurar el 2008

Els estudiants de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera poden aprendre a tocar l’orgue gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Granollers i la Parròquia de Sant Esteve. Així, des d’aquest curs acadèmic, les classes d’orgue ja figuren entre l’oferta formativa del centre amb el programa Aula d'orgue. 

El conveni signat implica a l’Ajuntament de Granollers, representant del Conservatori; la Parròquia de Sant Esteve, propietària de l'orgue; i la Fundació Pro Música Sacra Granollers, gestora de les seves activitats musicals de la Parròquia. Aquest acord permet que els alumnes que ho desitgen, de totes les edats, puguin accedir als estudis reglats d'orgue a la mateixa ciutat, a diferència de la majoria de conservatoris catalans. L’activitat pedagògica de l’Escola al voltant de l’orgue s’estructura en dues vessants: d’una banda, la difusió de l’instrument i de la música de l’orgue a nivell escolar i, d’altra banda, l’organització d’activitats docents específiques per a estudiants i professionals d’aquest instrument. 

La Parròquia de Sant Esteve va impulsar una campanya popular l’any 2006 per construir el nou Orgue Josep M. Ruera a través d’aportacions econòmiques pel sistema d'apadrinament de tubs. Des del 2009, mitjançant la Fundació Pro Música Sacra, promoguda per la Parròquia, es fomenta el conreu i la difusió de la música sacra, especialment la vocal i la relacionada amb l’orgue. 

La cooperació entre institucions facilita la consecució d'objectius. En aquest cas, la signatura d'aquest conveni de col·laboració contribuirà al creixement cultural de la ciutat.