La nova plaça Onze de Setembre més verda, amb bancs i enllumenat més eficient

L'espai incorpora uns jocs infantils inclusius, els primers de la ciutat

13 de Maig 2017
+
La nova plaça Onze de Setembre. Foto: Toni Torrillas

Aquest migdia ha quedat inaugurada la plaça Onze de Setembre, entre l'avinguda de Sant Esteve i el carrer de Quevedo. D'aquesta manera Granollers ha guanyat un espai més agradable per incrementar el seu ús social. Amb les obres que s’hi ha dut a terme, entre els mesos de desembre i març, s’han eliminat barreres arquitectòniques, s’han plantat diversos arbres i s’hi ha posat jocs infantils adaptats. És el primer espai de la ciutat que podran fer servir nens i nenes amb algun tipus de discapacitat. 

La plaça té ara parterres de grans dimensions i vegetació variada que aporten frescor així com trams de llambordins de formigó de color que es combinen amb franges de gespa en les zones d’estada i descans. S’hi han instal·lat 25 bancs que ajuden a conformar un lloc per estar-s'hi amb zones tranquil·les i confortables. 

També s’ha substituït la xarxa d’enllumenat i s'hi han posat 16 fanals amb llums leds que consumeixen menys i són més eficients. 

A banda de crear un espai més agradable també s'han resolt alguns degoters que afectaven l'aparcament que hi ha sota de la plaça i l'aixecament del paviment provocat pels arbres. La plaça manté l'escultura on cada Onze de Setembre des de 1994 es fa l'ofrena floral amb motiu de la celebració de la Diada de Catalunya. 

Obres i Serveis Roig ha estat l'empresa que ha portat a terme els treballs per un import de 339.758,68 euros, IVA inclòs.