La colla blava guanya la Festa Major de Granollers 2019

Els Blaus guanyen la festa per tercer any consecutiu

02 de Setembre 2019
+
La colla dels Blaus ha guanyat aquesta edició de la Festa Major

«Després de passar nou dies
embrancats en jocs i festes,
després de fer teories
sobre qui ha assolit més gestes,
si han estat els blaus o els blancs;
després de sentir en la sang
les intrigues dels concursos
o acabar quasi plorant
amb l'emoció dels discursos,
amb les cançons, amb els balls...

Avui, ara, al capdavall,
cansats i alhora feliços,
puntualitzant certs matisos
però satisfets de cor,
tots tenim medalles d'or,
sigui qui sigui que guanyi.

Però que ningú s'enganyi:
hi ha guerra sense conflicte
però no hi ha veredicte
que no generi enrenou.
Aquest any dos mil dinou,
el guanyador de la festa
ha estat... la Colla dels BLAUS»

Amb aquests versos del relator Josep Pedrals recitats per en Pep Callau s’ha fet públic des del balcó de l’Ajuntament, la mitjanit d’aquest diumenge, el veredicte de la colla guanyadora de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers 2019. La colla dels Blaus s’ha fet amb la victòria per tercer any consecutiu segons el jurat i s’ha imposat a 6 de les 11 proves de competició: estirada de corda infantil i d’adults, passada de rajoles infantil i d’adults, campionat d’escacs i futbolí. Els Blancs han guanyat el concurs de rajolers, el correvent infantil i d’adults i el llançament de rajoles. La prova del dòmino ha acabat amb empat.

Oriol Barnet, cap de la colla dels Blaus ha celebrat la victòria des del balcó afirmant que «nosaltres vivim i creem coses que no es poden fabricar. Tenim una xarxa increïble de blaus i blaves que s'hi deixen la pell i això no es pot fabricar". Xavi Raich, en representació de la colla dels Blancs, ha felicitat la colla guanyadora i ha dit «ho hem cregut i ho hem creat. Una festa inclusiva que no entén de colors i on no descartem a ningú; una festa que també va de fer la ciutat que volem, sense cap tipus d’agressió".

Després del veredicte i de l’intercanvi de mocadors, el darrer acte de la Festa Major s’ha iniciat sota la Porxada per la pluja i, finalment, s’ha desplaçat a la plaça de Barangé on s’ha posat punt i final a nou dies intensos de festa.

Un emotiu concurs de rajolers

Aquest diumenge a la tarda s’ha viscut al Palau d’Esports un dels moments més emblemàtics de la Festa Major, el concurs de rajolers que ha acabat amb victòria blanca després d’una intensa ronda de desempat. Enguany s’ha fet un emotiu record a Amador Galí, l’històric rajoler de la colla dels Blancs que va morir el passat mes de març. A més, la prova ha servit per presentar un nou element festiu, un capgròs creat a imatge de l’speaker Pep Callau que aquest any ha celebrat 25 anys posant veu a la Festa Major de Blancs i Blaus.