La Casa de la Festa Major torna a Roca Umbert

L'exposició s'inaugurarà el 30 de març, a les 18 h, amb un concert del duet Criatures

27 de Març 2019
+
L'exposició és un espai per viure i sentir la Festa Major de Granollers

Del 30 de març al 6 d’abril se celebrarà a Roca Umbert. Fàbrica de les Arts la 3a edició de La Casa de la Festa Major, organitzada per l’entitat l’Olla dels Pobres. Es tracta d’un projecte cultural en forma d’exposició que s’ubicarà a la nau de Dents de Serra i que permet conèixer tots els aspectes de la Festa Major de Blancs i Blaus, el seu origen, la competició i els diferents rituals i cerimònies que amb el pas dels anys s’han convertit en actes tradicionals de la Festa.

En el recorregut es combinen cartells, audiovisuals, música i elements antics que anys enrere formaven part activa de les festa, mostrant el present i el passat d’una de les festa majors més singulars del país.

Les activitats començaran el dissabte 30 d’abril, a les 18 h, amb un concert del duet Criatures, format per Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla), i a les 19 h s’obriran portes. A més, per al públic general, es farà una visita guiada nocturna el divendres 5 d’abril, a les 21 h. Un dels objectius de la mostra és apropar als alumnes de les escoles de Granollers la cultura popular i tradicional catalana, per això durant els matins s’oferiran visites guiades als nens i nenes de primària

L'exposició serà gratuïta i es podrà visitar del dilluns 1 d’abril al divendres 5 d’abril, de 17 a 20.30 h; i el diumenge 31 de març i el dissabte 6 d’abril, d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h.

La Casa de la Festa Major va néixer l'any 2016 per celebrar el 10è aniversari de la Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional. A la mostra hi participen les entitats granollerines: Blancs i Blaus, Esbart Dansaire, Gegants, Drac, Diables, Passaltpas i Xics.