L’Escola Municipal del Treball ha acollit aquest divendres el campionat d’FP de Catalunya de laboratori d’anàlisi

7 equips competiran en aquesta prova del Catskills

10 de Maig 2019
+
L'Escola Municipal del Treball de Granollers ha organitzat i acollit el primer campionat de formació professional de Catalunya (Catskills) de laboratori d’anàlisi

Aquest divendres 10 de maig l’Escola Municipal del Treball de Granollers, juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat, ha organitzat i acollit el primer campionat de formació professional de Catalunya (Catskills) de laboratori d’anàlisi. Durant tot el matí, 7 equips formats per 14 alumnes de centres formatius d’arreu de Catalunya, entre ells el mateix EMT, han demostrat les seves habilitats i competències professionals relacionades amb l’ofici que estan cursant. L’equip avaluador i el jurat faran públic el nom dels guanyadors i lliuraran els premis a les 16 h a la sala d’actes de l’EMT.

El curs passat l’EMT ja va organitzar i acollir el primer campionat d’emergències sanitàries i, en aquesta ocasió, ha fet aquest «training test» relacionat amb els estudis de cicle formatiu de grau superior de laboratori d’anàlisi i control de qualitat. És el primer cop que es fa a nivell mundial un campionat relacionat amb aquests estudis. La competició serveix per determinar les directrius que es faran servir per a futures edicions catalanes però també espanyoles i europees.

El centre, a més, participa en aquest campionat en diverses modalitats. En l’edició 2018, per exemple, un alumne va quedar primer classificat en emergències sanitàries i un altre va quedar segon classificat en control industrial. En la mateixa edició, a més, un alumne de l’institut Carles Vallbona va ser el primer classificat en suport de xarxes i un alumne del mateix centre va ser el guardonat en suport de xarxes i va guanyar l’or a l’SpainSkill 2019 (l’equivalent d’aquesta competició a nivell estatal).

Catskills

Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català competeixen en diversos oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant. El Catskills està finançat pel Ministeri  d'Educació, Cultura i Esport, i cofinançat pel Fons Social Europeu.

El campionat de Catalunya de formació professional, que es celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.