Jornades Culturals de la Gent Gran, espai de trobada intergeneracional i comunitària

Aquest matí s'inauguren a la Sala Tarafa, a les 11 del matí, coincidint amb l'obertura de l'exposició de treballs manuals

31 de Maig 2017
+
La Bertha, tallerista del grup Ressò de gent gran; i en Marc i en Thyerno, educador i infant, respectivament, del Centre Obert Sud, protagonistes del cartell de les jornades. Foto: T. Torrillas
Avui dimecres, 31 de maig, a les 11 del matí a la Sala Tarafa, s'inauguren les 34es Jornades Culturals de la Gent Gran i la mostra de treballs manuals, amb l'assistència de l'alcalde, Josep Mayoral; la regidora de Gent Gran, M. del Mar Sánchez; i representants de la Coordinadora de Gent Gran i de la quinzena d'entitats que hi participen (casals, centres de dia, geriàtrics, residències, espais i grups de gent gran, l’escola Lledoner, Xarxa de Centres Oberts i Espai Actiu) 
 
Les activitats s'allargaran fins al 4 de juny. Les jornades tenen per objectiu mostrar l'actiu de la nostra gent gran i s'anuncien amb una imatge protagonitzada per tres generacions feta al pati de l'Espai Cangur: la Bertha, tallerista del grup Ressò de gent gran; i en Marc i en Thyerno, educador i infant, respectivament , del Centre Obert Sud. El cartell vol representar així l'espai de trobada i intercanvi intergeneracional i comunitari que volen ser les jornades, que fa propostes de salut i treball de la memòria, culturals (artístiques, musicals, teatre...), d’exercici físic i lúdiques, en què poden coincidir avis, fills i nets. 
 
Més activitats a l’aire lliure i teatre 
 
L’activitat a l’aire lliure pren protagonisme, amb sessions al parc de Torras Villà de taitxí (29 de maig) i gimnàstica de manteniment (1 de juny) a les 10 del matí.  La marató de ball solidària amb recollida per al Banc d’Aliments (29 de maig, 17 h, escola Lledoner), les sardanes (1 de juny, 17.30 h, pl. de l'Església), la trobada de puntaires (3 de juny, 16.30 h, pl. de Perpinyà) i la caminada per la serra de Llevant (3 de juny, 8.30 h, sortida des dels Jutjats) també permetran gaudir del temps primaveral als participants (les persones interessades a anar a la caminada, de 7 km, cal que s'inscriguin del 29 de maig a l'1 de juny de 10 a 12 h a l'edifici municipal de Serveis Socials, al C. del Portalet, 4, 3r pis. El preu és de 2 €). 
 
Pel que fa a l’àmbit creatiu i cultural, infants del Centre Obert Nord i avis i àvies de la residència de Can Mònich compartiran l’activitat intergeneracional  “Música i emocions” (30 de maig, 17.15 h); la música també serà present a la matinal del Centre Geriàtric A. Montañá (2 de juny, 11 h) i a la trobada de corals a la Sala Tarafa, en què participaran les corals granollerines Sonata i Gent Gran del Casal de Granollers Centre;  i Flors de Tardor de la Garriga (2 de juny, 17.30 h). També es farà un taller de pintura sobre vidre (31 de maig, 17 h, Sala Tarafa), amb inscripció prèvia a l'Espai Social Granollers Fund. Catalunya-La Pedrera, del 22 al 25 de maig. 
 
En el camp escènic, el teatre també guanya pes en el programa: el grup Les Quatre Estacions representarà L'oncle, de Josep Domene (3 de juny, 18 h) i el grup Gregori, l'obra Maribel y la extraña familia, de Miguel Milhura (4 de juny, 17 h), ambdues, a la Casa de Cultura. 
 
Un taller de memòria (30 de maig, 10 h, Espai Actiu) i la xerrada de les Aules d'Extensió Universitària "Envellir: biologia i estil de vida" (30 de maig, 18.30 h, Museu) completen el programa de les Jornades Culturals de la Gent Gran d'aquest any.
 
L'exposició de treballs manuals es podrà visitar del 31 de maig al 4 de juny a la Sala Tarafa, de 10 a 12.30 h i de 17 a 19 h.