Homenatge al president Companys en el 79è. aniversari del seu afusellament

L'acte públic tindrà lloc als Jardins de Lluís Companys (al costat del Pavelló Municipal d'Esports), dimarts dia 15 d'octubre, a les 19.30 hores

11 de Octubre 2019
+
Imatge d'arxiu de l'acte d'homenatge al president Companys que es fa cada any als jardins que porten el seu nom. Foto: T. Torrillas
Coincidint amb el 79è. aniversari del seu afusellament, l'Ajuntament de Granollers convoca la ciutadania el proper dimarts 15 d'octubre, a les 19.30 del vespre, per fer un acte d'homenatge al qui va ser president de la Generalitat, Lluís Companys i Jover. 
 
L'acte comptarà amb la participació de Pelai Pagès, professor d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.
 
L'acompanyament musical d'aquest acte anirà a càrrec de Laura Llanos al violoncel, alumna de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera.
 
Fa set anys que l'Ajuntament de Granollers commemora aquest dia als jardins del costat del Pavelló Municipal d'Esports, que porten el nom de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya.
 
L'acte s'iniciarà amb la lectura d'un manifest en què es recordarà la trajectòria política i social de Companys, les circumstàncies que van envoltar la seva mort i com Granollers ha recordat la seva figura.
 
Totes les persones que ho desitgin podran dipositar després un clavell a peu de l'escultura de Companys, que des de 2002 es va instal·lar al costat del Pavelló Municipal, a tocar del carrer que també porta el seu nom.