Homenatge al president Companys en el 77è. aniversari del seu afusellament

L'acte comptarà amb la participació de l'historiador, advocat i Medalla de la Ciutat Joan Garriga i Andreu

11 de Octubre 2017
+
Coincidint amb el 77è. aniversari del seu afusellament, l'Ajuntament de Granollers convoca la ciutadania el proper diumenge 15 d'octubre, a les 12 del migdia, per fer un acte d'homenatge al qui va ser president de la Generalitat, Lluís Companys i Jover. 
 
L'acte comptarà amb la participació de l'historiador, advocat i Medalla de la Ciutat Joan Garriga i Andreu i amb l'acompanyament musical de Guim Pedrero, alumne de l'Escola Municipal de Música Conservatori Josep M. Ruera.  
 
Joan Garriga doctor en història per la UAB, és investigador i divulgador de les conseqüències de la Guerra Civil i de la repressió franquista a Granollers i comarca, i, en la seva condició també d'advocat, va ser defensor de persones represaliades per la dictadura.
 
Fa cinc anys que l'Ajuntament de Granollers commemora aquest dia als jardins del costat del Pavelló Municipal d'Esports, que porten el nom de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya.
 
L'acte s'iniciarà amb la lectura d'un manifest en què es recordarà la trajectòria política i social de Companys, les circumstàncies que van envoltar la seva mort i com Granollers ha recordat la seva figura.
 
Totes les persones que ho desitgin podran dipositar després un clavell a peu de l'escultura de Companys, que des de 2002 es va instal·lar al costat del Pavelló Municipal, a tocar del carrer que també porta el seu nom.