Granollers viu la Festa Major en blanc i blau

Continua la Festa Major de Blancs i Blaus

30 d'Agost 2018
+
Foto: T. Torrillas

El passat dissabte 25 d’agost van començar les activitats de la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers 2018. El programa d’activitats, que es pot consultar i descarregar a www.granollers.cat/festamajor i www.blancsiblaus.cat, té més de 200 activitats en aquesta edició, la 35a del model de colles. Així, el programa d’enguany inclou, per exemple, havaneres i música d’autor amb Tomeu Penya a la plaça de les Hortes; el parc Torras Villà és l’escenari d’espectacles de qualitat com circ, dansa o l’humor de Quim Masferrer; a la plaça de l’Església s’aposta els grups locals amb l’actuació de Setembre; i a l’avinguda del Parc hi ha la nit jove amb el Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac, el rock i l’humor dels Mojinos i les versions de l’Orquestra DiVersiones.

Un relat en imatges

Una de les novetats més destacades de l’edició 2018 de la Festa Major és que aquest any la relatora no escriu la festa sinó que la dibuixa. Flavita Banana, il·lustradora i vinyetista guardonada amb el premi Gat Perich 2018 d’humor gràfic, és la 18a relatora de la Festa Major.

Podeu trobar el relat els dies 27 d’agost, 1, 2, 3 de setembre a partir de les 12 h a l’Ajuntament, a la Botiga de Festa Major, a l’Oficina de Turisme i a: www.blancsiblaus.cat. Del dia 3 al 18 de setembre el podreu trobar a la Biblioteca Can Pedrals i Roca Umbert fins a finals d’existències.

La imatge de la Festa Major

Jordi Oms, dissenyador gràfic de Palautordera, és l’autor de la imatge de la Festa Major, una imatge que parteix de la idea de la rivalitat festiva. Oms vol mostrar la rivalitat entre Blancs i Blaus agafant l’element del mocador i incorporant-hi unes cares, uns personatges, que exemplifiquen la festa». De fet, hi ha 6 cartells diferents i, a la festa.

El PuntG

El PuntG, el dispositiu d’atenció, prevenció i reducció de riscos, és de nou present les nits festives de Granollers per donar resposta a algunes situacions que es donen o es poden donar durant la festa. Aquesta Festa Major el PuntG està a dos espais: la Porxada i al costat d’Urgències Centre. A més, s’han elaborat 3 imatges gràfiques amb l’objectiu que tothom es responsabilitzi de la festa i el PuntG és present també a Twitter i Instagram.

Nou horari de la botiga de Festa Major

La Botiga de Festa Major, el punt de venda oficial de productes de la festa, està ubicada un any més a la Casa de Cultura Sant Francesc (c. Espí i Grau, 3). Hi podeu trobar tot el marxandatge de Blancs i Blaus i de les entitats culturals i festives de la ciutat: Diables, Drac, Xics, Gegants, Passaltpas, Agrupació Excursionista... Hi podeu comprar en metàl·lic o amb targeta de crèdit.

La Botiga va obrir les portes aquest divendres 24 d’agost a les 11 h i estrena nou horari:

- Del 24 d’agost a l'1 de setembre d'11 a 14 h i de 17.30 h a 21.30 h

- El diumenge 2 de setembre d'11 a 14 h