Granollers se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física amb l'organització d'activitats i taules informatives a la Porxada

Una passejada, una sessió de tai-txi i difusió dels programes municipals d'activitat física i salut, centraran la jornada que se celebra dimecres, 6 d'abril

01 d'Abril 2016
+
Persones fent activitat física a lespistes municipals d'atletisme
El 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), sota el lema “Infant actiu, adult saludable”. Granollers se suma a la commemoració amb diverses activitats i taules informatives a la Porxada per recordar els beneficis de l'activitat física en la salut. 
 
L'Ajuntament de Granollers ha organitzat, el mateix dimecres, una passejada matinal des del barri de Sant Miquel fins a Palou, amb sortida a l’ABS Sant Miquel (c. Francesc Macià, 154 - 10.30 h) i una sessió de tai-txi a la Porxada, amb el professor Marc Ricart Font (de 17.30 a 18.30 h). Són dues activitats obertes a tothom, per a les quals no cal inscripció prèvia.
 
Durant la jornada, les Àrees Bàsiques de Salut de la ciutat i la Porxada seran punts de difusió dels hàbits de vida saludable. Concretament, s’informarà del programa municipal AFIS adult (Activitat Física i Salut), que promouen els serveis de Salut Pública i Esports, encaminat a millorar la qualitat de vida de les persones amb determinades patologies cròniques (diabetis, hipertensió, obesitat, depressió, mal d'esquena...) a través de la pràctica regular i controlada d’exercici amb el seguiment d'un professional i l'assessorament del Servei de Medicina Esportiva Municipal. Un programa en el qual participen una vuitantena de persones, que hi arriben derivades per l’equip d’atenció primària i que per espai de 9 mesos segueixen un programa gratuït amb sessions que es porten a terme al Palau d'Esports i al pavelló de Can Bassa. 
 
El programa adreçat als infants, AFIS pediàtric, de la seva banda, aborda l’obesitat en edats primerenques. Enguany hi prenen part 24 infants de 6 a 12 anys i les seves famílies, que -derivats pels equips de pediatria del CAP- segueixen un programa multidisciplinari durant tot el curs que combina activitat física grupal, educació nutricional i reforç conductual del nen o nena i la seva família, amb l'objectiu de millorar hàbits alimentaris, disminuir el sedentarisme  i fer créixer l'autoestima. 
 
A més de l'AFIS, també hi ha el Programa Municipal d’Activitat Física per a majors de 50 anys. Actualment hi ha apuntades 200 persones que, organitzades en 10 grups amb horaris de matí i tarda, porten a terme un pla d'exercici físic guiats per tècnics especialitzats. El programa disposa de places lliures i té una quota anual simbòlica. 
 
La commemoració a Granollers del DMAF s'ha fet amb el suport de l'ICS i l'Agència de Salut Pública de Catalunya.