Granollers s’adhereix a la 19a Setmana sense Fum

Avui dimecres i demà es faran activitats amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac

30 de Maig 2018
+
Cartell de la 19a Setmana Sense Fum

El 31 de maig és el Dia Mundial Sense Tabac. A l’entorn d’aquesta data de celebra la 19a Setmana Sense Fum i Granollers s’hi ha adherit amb l’objectiu de  sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar l’hàbit de fumar, i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Aquest any, el lema és “Viu a sac sense tabac”. 

Aquest dimecres i dijous s’han programat diverses activitats. Aquest dimecres 30 de maig de 15 a 20 h Oncovallès, en col·laboració amb personal sanitari del CAP Vallès, instal·la una taula informativa al carrer d’Anselm Clavé cantonada amb el carrer Sant Roc i on es faran diverses activitats informatives al voltant del tabac. A més, a les 18h, a l’AECC-Punt Comarcal del Vallès Oriental (Passeig de la Muntanya, 68) tindrà lloc la conferència “Esfuma’t del Tabac. Consells per ajudar-te a deixar de fumar” a càrrec de Carme Cortès, Psicooncòloga d’AECC-Catalunya contra el Càncer.  L’aforament limitat i es prega confirmar assistència: valllesoriental@aecc.es o al tel. 931190074 (16h a 20H).

El dia 31, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, i sota el lema “Bufa per la vida”, l’Hospital General de Granollers disposarà a l’entrada principal d’un espai divulgatiu on es faran diverses activitats orientades als professionals i també als usuaris del centre. Es faran cooximetries i espirometries, es donaran consells i es regalaran flors a totes aquelles persones no fumadores o que estiguin en situació d’abandó tabàquic, i a tothom qui dipositi a canvi les seves cigarretes. 

Durant el mateix dia 31, a tots els Centres d’Atenció Primària de la ciutat s’instal·laran taules informatives on el personal sanitari oferirà informació sobre els efectes del tabac, donarà consell i adreçarà les persones interessades cap els recursos específics que el poden ajudar a deixar de fumar.

El consum de tabac a Catalunya

Tot i què,  la proporció de fumadors a Catalunya continua decreixent, encara hi ha un 24,7 % de persones de 15 anys o més  que es declaraven fumadores diàries o ocasionals l’any 2016. La prevalença de tabaquisme continua sent elevada i s’estima que causa anualment unes 9.000 defuncions prematures, la majoria d’elles per càncer o per malalties cardiovasculars o respiratòries. A Catalunya un 11 % de joves de entre 14 a 18 anys fuma diàriament i s’estima que cada dia comencen a fumar 3 adolescents de 14 anys.