Granollers reprèn l’activitat cultural a mida que avancen les fases de la desescalada

19 de Maig 2020
+

 

El Museu de Granollers ha estat el primer en obrir les seves portes, dos mesos després a obert amb l’exposició Objectes personals de l’artista Efraïm Rodríguez. Durant la fase 0 avançada és dels primers equipaments que pot començar a obrir, amb restriccions d’aforament limitat a un terç de l’equipament i manté el seu horari habitual, de dimarts a diumenge de 18 a 21, i diumenge d’11 a 14 h.

Durant els propers dies s’avançarà amb les fases de desescalada i els equipaments culturals aniran recuperant la seva activitat adaptada a la nova normativa.

Casa de Cultura Sant Francesc i Sala Francesc Tarafa, oberts per actes culturals

Dues de les sales amb més ocupació d’actes culturals a la ciutat també es posen a disposició d’entitats i ciutadania a partir d’avui dimarts 19 de maig, adaptant-se a la normativa de seguretat i d’aforament corresponent a cada fase de desescalada.

Roca Umbert obre les portes als residents

A partir del 25 de maig Roca Umbert Fàbrica de les Arts també recupera part de la seva activitat amb l’obertura dels espais que ocupen els residents. Així doncs, les empreses audiovisuals i coworkers poden tornar als seus llocs de treball al centre Audiovisual, i els artistes professionals retornen als seus tallers de l’Espai d’Arts i del Centre d’Arts en Moviment. La resta d’espais de la fàbrica s’aniran obrint a mesura que avancem en les fases de desescalada.

Les biblioteques, fins a finals de maig

Les dues biblioteques de Granollers, Can Pedrals i Roca Umbert, obriran al públic a partir del 28 de maig. Els horaris seran: Can Pedrals, de dilluns a divendres de 16 a 20 h, i Roca Umbert, de dilluns a divendres de  10 a 14 h. Els serveis que s'ofereixen en aquesta fase són: retorn de documents a través de les bústies situades a l'exterior dels equipaments, servei d'informació bibliogràfica mitjançant telèfon o correu electrònic i servei de préstec, que es farà amb cita prèvia, que cal demanar per telèfon o correu electrònic.

Equipaments culturals que hauran d’esperar a la segona fase

El Museu de la Tela, Can Cabanyes i l’Adoberia, no obriran les portes fins a la fase 2 de la desescalada. I el mateix passarà amb les projeccions al Cinema Edison i Centres Cívics. Tots aquests espais, tot i estar tancats al públic, mantenen l’activitat online per mitjà de les seves webs i xarxes socials. De la mateixa manera, el Gra també està oferint el seus serveis en línia, telèfon i online. A partir de la setmana vinent, i també en format online, els dimecres de 16 a 18 h entra en funcionament el Servei d’Orientació Acadèmica. 

Pel que fa a les taquilles del Teatre Auditori també obriran en fase 2 amb un nou horari per atendre canvis i devolucions: dijous i divendres, de 10.30 a 14h. 

Nova programació d’estiu per a tots els públics

Durant els mesos de juny i  juliol, si l’evolució sanitària ho permet, Granollers iniciarà una nova programació enfocada a recuperar la vitalitat cultural pròpia dels mesos d’estiu que s’ha vist molt afectada per totes les mesures sobrevingudes pel Covid-19. S’està treballant per adaptar aquesta nova programació a la nova regulació, i es preveu que sigui transversal i per a tots els públics. Caldrà inscripció prèvia a les activitats per tal de garantir que no es superi l’aforament permès. La programació es presentarà a principis del mes de juny.