Granollers recollirà signatures per donar suport a la campanya 'Casa nostra, casa vostra'

Divendres, dissabte i diumenge es podrà signar el manifest per l’acollida de persones refugiades a Europa

03 de Febrer 2017
+
#volemacollir
Granollers se suma a la campanya unitària , presentada la setmana passada a la nostra ciutat, impulsada per col·lectius, moviments socials, ONG, empreses del sector cultural i persones a títol individual, per denunciar la situació que pateixen les persones refugiades i migrants, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania i demanar polítiques d'acollida reals i efectives a les institucions, sota el lema "Volem acollir". 
 
Les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament han rebut la petició dels impulsors de la campanya per tal que el món local mantingui i reforci el seu compromís actiu per ajudar les persones que necessiten protecció internacional. 
 
 
Els acords d'adhesió a la campanya són els següents:
  • Declarar Granollers municipi adherit a la campanya "Casa nostra és casa vostra". 
  • Sumar-se a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
  • Convocar la ciutadania a mobilitzar-se i a assistir a la convocatòria de manifestació de la campanya "Casa nostra és casa vostra" que se celebrarà a Barcelona el proper 18 de febrer. 
Granollers, juntament amb un centenar de poblacions de tot Catalunya, participarà durant aquest cap de setmana en la jornada de mobilització que promou la campanya "Casa nostra és casa vostra". La iniciativa està emmarcada a la marató 'La Gran Recollida de Signatures' i té com a objectiu principal aconseguir el màxim nombre de suports al manifest de la campanya, que fins ara ja han signat unes 50.000 persones. A través de les xarxes socials, amb l'etiqueta #volemacollir, s'anirà actualitzant el marcador de signatures recollides.
 
Els emplaçaments de la ciutat on es podrà signar el manifest són:
  • Divendres, de 16 a 20 h a Roca Umbert Fàbrica de les Arts
  • Dissabte, de 10 a 14 h a Roca Umbert Fàbrica de les Arts
  • Dissabte, de 16 a 20 h a la plaça de la Porxada
  • Amb motiu de la 31a Mitja Marató Granollers- les Franqueses-la Garriga, el lloc de recollida de signatura de diumenge, de 11 a 14 h, serà o davant del Palau d’Esports o bé a la plaça de la Corona 
 
El manifest és un declaració ferma per denunciar la situació que pateixen les persones refugiades i migrants a l'àrea de la mediterrània, víctimes dels conflictes armats al seus països d'origen, que insta a demanar polítiques públiques d'acollida reals i efectives que ajudin a apaivagar el seu patiment.