Granollers participa en un seminari sobre polítiques d'infància al Líban

Els ajuntaments han compartit eines per protegir els drets dels infants a través de l'aplicació de polítiques públiques a les ciutats

26 de Febrer 2019
+
El regidor d’Infància i Joventut, Francesc Arolas, ha participat a la trobada

El regidor d’Infància i Joventut, Francesc Arolas, ha participat en una trobada per promoure la protecció dels drets de la infància i l’adolescència a través de les polítiques públiques locals, que va tenir lloc el passat 21 de febrer al Líban. La jornada, organitzada per l'UNICEF i l’Oficina Tècnica de Ciutats Libaneses (BTVL, en francès), tenia l’objectiu d’esdevenir un espai per compartir experiències i coneixements entre diferents actors governamentals, ONGs i agències de les Nacions Unides. 

Més d’un terç de la població libanesa té menys de 18 anys i més de la meitat no té accés als serveis bàsics. Després de la crisi i la guerra siriana, la situació ha empitjorat. Per aquest motiu, la BTVL treballa per associar les lleis municipals a la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de la Infància, que enguany compleix 30 anys. 

Granollers va contribuir a la iniciativa amb l’exposició del seu Pla d’Acció per a la Infància i l’Adolescència 2018-2019. Aquest document és una eina que desenvolupa les polítiques públiques que tenen la voluntat de millorar la situació dels infants i adolescents de la ciutat a partir d’un enfocament multisectorial.