Granollers participa en un projecte europeu per promoure l’esport de les dones en espais urbans

El projecte agrupa ciutats i organismes de 7 països diferents i durarà 18 mesos

12 de Març 2018
+
Primera reunió del projecte a Guimaraes (Portugal)
L’Ajuntament de Granollers participa en el projecte europeu «SPORT for WOMEN in the URBAN PLACES» (SW-UP) (Esport per les Dones en llocs urbans) amb l’objectiu de promoure l’activitat esportiva de les dones en l’espai urbà com a eina per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social. Municipis i organismes de set països diferents participen en aquest projecte que durarà 18 mesos. 
 
Els objectius del projecte són:
- Crear una comunitat de pràctiques i plataforma "SW-UP" per als socis del projecte i altres parts interessades per compartir coneixements, problemes i pràctiques.
- Proporcionar un coneixement profund sobre els obstacles que tenen les dones per practicar aquest tipus d’esport.
- Augmentar la conscienciació i la participació de les dones en els esports i activitats físiques a l'aire lliure i en el disseny d'entorns urbans amigables per a dones.
- Definir i difondre unes directrius per promoure entorns urbans amigables per les dones i aconseguir augmentar la seva participació en esports i activitats físiques a l'aire lliure en l’àmbit local i europeu.
 
Entre les activitats que es desenvoluparan hi haurà una enquesta que vol recollir l’opinió de les dones sobre la pràctica esportiva i les barreres i inconvenients que hi troben. També es vol fer un recull de bones pràctiques i un programa pilot per desenvolupar accions per millorar aquest àmbit. I per últim, cada ciutat realitzarà un esdeveniment multiplicador per difondre els resultats del projecte a escala local.
 
Podeu trobar més informació a: www.granollers.cat/ajuntament/sw