Granollers, millor ciutat recicladora de vidre del mes de gener

La capital del Vallès Oriental participa en un concurs amb onze municipis catalans que convoca Ecovidrio

09 de Febrer 2018
+
L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i la gerent d'Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, davant el contenidor d'or que acredita al municipi que ha reciclat més vidre durant el mes de gener
Granollers ha guanyat El Contenidor d’Or del mes de gener i ja suma dues victòries en la competició que convoca Ecovidrio en què participen onze municipis, amb l'objectiu d'incentivar el reciclatge de vidre entre la població. La taxa de reciclatge de vidre de Granollers, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, ha passat de ser de 1,41 el gener de 2017 a 1,91 el gener de 2018, fet que suposa un augment del 35,42 %. 
En reconeixement a la implicació de la ciutadania de Granollers amb el reciclatge del vidre, El Contenidor d’Or estarà instal·lat al carrer de la Mare de Déu de Montserrat-cantonada amb el carrer del Camp de les Moreres durant tot el mes de febrer, fins que es conegui el nou guanyador mensual.  
En segona posició s'ha situat Vilafranca del Penedès, que ha aconseguit fer créixer la taxa en un 34,57 %, i el Prat de Llobregat completa el podi amb un augment del 34,40  %.
Tenint en compte els resultats del gener, la classificació general està encapçalada per Vilafranca del Penedès, Girona i Badalona i Granollers se situa en sisena posició. 
 
Concurs des del mes de novembre fins l'abril
El concurs del Contenidor d'Or va començar el dia 1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril. Cada mes es continuaran mesurant els residus de vidre que es reciclin dels municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això servirà per proclamar mensualment un municipi guanyador, on s’instal·larà El Contenidor d’Or. En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat.
 
Tota la informació a elcontenidordor.cat
L’actualitat de la competició es pot seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat, on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es poden llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre. 
 
Beneficis del reciclatge de vidre
El 100 % del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s’utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics. Amb un gest tan senzill com separar els residus d’envasos de vidre i llençar-los a l’iglú verd, es redueixen les emissions de CO2 i el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.