Granollers estreta relacions amb el Senegal amb la participació d'un equip del BMG en un torneig a Kédougou

La senegalesa és una de les comunitats de residents més importants de Granollers

21 de Desembre 2018
+
Les jugadores del BM Granollers que participaran al torneig d'handbol de Kedougou van ser rebudes a l'Ajuntament abans de la seva marxa a Senegal
Un equip femení del Club Balonmano Granollers participarà en la segona edició del Torneig de l’Amistat de Kédougou d'handbol que es celebrarà del 27 al 30 de desembre al Senegal. A aquesta ciutat de l'extrem sud-est viatjaran 7 jugadores d’entre 15 i 18 anys, a més de personal tècnic i representants de la Fundació Balonmano Granollers i de la comunitat senegalesa. 
 
El torneig es planteja com una competició en què participaran cinc equips femenins (júnior/sènior) de la zona sud del Senegal i el Club Balonmano Granollers.
 
Aquest és un projecte de la Fundació Balonmano Granollers que ha estat subvencionat per l'Ajuntament de Granollers amb 7.500 euros, que correspon al 50 % de la despesa del viatge i l'allotjament.
 
Aquesta invitació al club granollerí s'emmarca dins de les relacions entre l'Ajuntament de Granollers i la comunitat senegalesa que viu a la ciutat, més de 1.200 persones, que es va traduir en un viatge per part de l'alcalde el juliol de 2016, per conèixer els municipis de les persones originàries del Senegal que viuen a Granollers. 
 
Un dels municipis visitats va ser Kédougou, on es va identificar l'handbol femení com a eina d’apoderament i capacitació de les dones, i, per tant, com un dels eixos de cooperació entre tots dos municipis. En conseqüència, l'any passat es va fer la primera edició del Torneig de l'Amistat, amb la participació d'una persona del Club Balonmano Granollers que va donar suport a l'organització de l'esdeveniment. En aquesta segona edició del torneig ja es comptarà amb un equip femení estable de Kédouguou, que s'ha entrenat els darrers mesos i que competirà amb la resta d'equips participants, entre els quals el Club Balonmano Granollers.
 
Aquest vídeo, gravat per Pol Garcia Acedo, recull les imatges de la celebració del primer torneig d'handbol femení celebrat a Kedougou el 2017: