Granollers commemora la Diada Nacional de Catalunya

La projecció de la pel·lícula "Pàtria", el Pa amb Tomàquet de la Diada i l'ofrena floral institucional són alguns dels actes previstos

08 de Setembre 2017
+
Ofrena institucional 2016. Aquest any la plaça Onze de Setembre ha estat remodelada
La Diada de Catalunya se celebrarà a Granollers amb diversos actes participatius organitzats per les entitats i l'Ajuntament. 
 
Dissabte, 9 de setembre, hi haurà la ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Granollers, organitzada per l'Agrupació Sardanista. Serà a les 18.30 h a la plaça de la Porxada. 
 
El mateix dissabte, a les 21 h, el Centre Cultural acollirà la projecció de la pel·lícula Pàtria, del director granollerí Joan Frank Charansonnet. Estrenada a les sales comercials el passat mes de juny, es tracta d'un film èpic protagonitzat per Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert, Àngels Bassas, Joan Massotkleiner, Ali El Aziz..., que compta amb la participació d'actors i actrius granollerins i que narra els orígens de Catalunya per reivindicar "amb orgull la identitat catalana amb l’objectiu de donar a conèixer tant aquí com a l’estranger les nostres arrels com a poble" (de la fitxa de la pel·lícula), sobre la llegenda del guerrer Otger Cataló i els Nou Barons de la Fama. La projecció de Pàtria comptarà amb la participació del director i dels actors granollerins Dani Bernabé, Neus García i Albert Padrós al cinefòrum posterior. L'entrada serà de 6 €. 
 
L'endemà diumenge a la mateixa plaça, l'entitat Amics de l'11 organitzen una nova edició del Pa amb Tomàquet de la Diada. A les 20.30 h, hi haurà les actuacions de l'Esbart Dansaire, d'una banda, i del Cor Mixt Amics de la Unió, de l'altra, sota la direcció de David Gómez. A les 21.30 h, començarà el sopar popular (els tiquets es vendran allà mateix, a un preu de 7 €), que anirà seguit de ball de música tradicional amb el grup Ministrers del Sabre. 
 
La tradicional ofrena floral d'institucions i entitats commemorarà  l'endemà dilluns la Diada Nacional de Catalunya. Serà al peu del monument a l'Onze de Setembre a la plaça homònima, ara remodelada, a les 11 del matí. Hi participaran una cinquantena d'associacions culturals, cíviques, esportives, veïnals..., així com sindicats i partits polítics, institucions, l'Ajuntament i el Consell Comarcal. Aquest any, l'acompanyament coral anirà a càrrec de Granollers Gospel Choir, que dirigeix Marc Dosaiguas, i balladors de l'Esbart Dansaire interpretaran el ball de l'Homenatge.