Granollers commemora el Dia Internacional de l'Holocaust recordant les persones refugiades

A l'acte 'Mai més i enlloc' es van llegir fragments del llibre de Montserrat Roig 'Els catalans als camps nazis' publicat fa 40 anys

23 de Gener 2017
+
Dimarts 24 de gener a les 19.30 h, a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau es va fer l'acte artístic Mai més i enlloc, amb entrada gratuïta i aforament limitat, per recordar i tenir present els milions de persones que van ser víctimes i que són víctimes, que fugien i fugen en l'actualitat, pels mateixos motius que es fugia del nazisme. Per segon any Granollers s'adhereix a aquesta commemoració, amb un acte on la paraula, amb l'actriu Mariona Casanovas, i la música de la cantautora Rusó Sala, ens van portar per un recorregut on el passat i el present s'uneixen.
 
Enguany celebràvem també els 40 anys del llibre de la Montserrat Roig Els catalans als camps nazis. Vam recordar la barbàrie de l'holocaust bo i tenint present, molt present, la situació dels refugiats a Europa. La Montserrat Roig va defensar les persones més febles i vulnerables. La Roig prenia partit. Veia els buits de la història i lluitava per omplir els silencis. Va reivindicar la memòria històrica en un moment que no semblava important. La vida i l'obra de la Roig van ser una lluita contra la desmemòria.
 
 
 
 
Si hi ha un acte d'amor, aquest és la memòria.
Montserrat Roig
El 27 de gener és Dia Internacional de la Commemoració de les Víctimes de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat.