Els dies 12 i 13 d'octubre, Jornades Europees del Patrimoni 2019

A Granollers es faran dues activitats gratuïtes durant el cap de setmana i l'Arxiu Municipal farà una mostra de fotografies i un Document del mes

11 de Octubre 2019
+
Jornades Europees del Patrimoni 2019

Granollers se suma un any més a la commemoració de les Jornades Europees del Patrimoni que tenen l'objectiu de promoure l'accés al patrimoni cultural. El cap de setmana del 12 i 13 d’octubre es faran dues activitats gratuïtes. La primera serà el dissabte 12 d'octubre i consistirà en una visita teatralitzada a la Tèrmica de Roca Umbert (PLACES EXHAURIDES). En dos passis, a les 18 i les 20 h, el fogoner (interpretat per Joan Fons Àlluer), que era qui controlava el vapor de la caldera, oferirà un recorregut per l'espai de la Tèrmica que ens permetrà descobrir com funcionava la instal·lació que havia proveït d'energia els telers de l'antiga tèxtil Roca Umbert, a partir de carbó, fuel i gas.

L'endemà, el diumenge 13 d'octubre a les 11 del matí, es farà un recorregut guiat pels carrers del centre per conèixer el Granollers medieval i modern a través de les finestres gòtiques i renaixentistes. Cinta Cantarell, historiadora de l'art, serà la guia d'aquesta activitat que comptarà amb la participació musical del duo Bergamasca format per Laia Sapera (traverso) i Xavier Soler (tiorba, viola de mà i guitarra barroca). Per aquesta activitat no cal fer inscripció prèvia, el punt de trobada és el Museu de Granollers i tindrà una durada de 2 hores.

A més, l’Arxiu Municipal de Granollers també se suma a les jornades, a partir de l’11 d’octubre, amb la mostra de fotografies «Hospital Asil de Granollers» que recull imatges de l'antic hospital, de 1914 a 1998 i que es podrà visitar al portal de l'Arxiu Fotogràfic. A més, el Document del mes que es pot consultar a la pàgina web de l'Arxiu és "Actuacions per a la construcció del nou Hospital-Asil de Granollers, 1914-1919".