El terrat de la Biblioteca Can Pedrals presenta Lletra Estesa, cicle de lletres i arts

Són tres propostes de música i poesia, a l'entorn de Leonard Cohen, Màrius Torres i l'"Ulisses" de Joyce. L'espai s'obre a acollir altres propostes culturals a l'entorn de la paraula

09 de Maig 2017
+
Imatge del cicle Lletra Estesa, de la il·lustradora Vanesa Freixa
La Biblioteca Can Pedrals proposa per al mes de juny Lletra Estesa, cicle de lletres i arts, amb tres activitats que tindran lloc al terrat de l'equipament. La proposta neix amb l’objectiu d’oferir una programació cultural singular i de qualitat, un cicle on les lletres conviuen amb les arts escèniques i la música en viu: "Una proposta amb personalitat, que aposta per noves mirades d’artistes consolidats i d'artistes emergents", en un espai "únic, que es transforma en l’escenari genuí d’aquest cicle", segons Laura Padró, directora de Can Pedrals.   
 
El cicle consta de tres propostes que es faran els divendres 2, 9 i 16 de juny, a les 8 del vespre. En aquesta primera edició la música acompanyarà les lletres, en un recorregut per l’obra de Leonard Cohen, la poesia de Màrius Torres i el llibre Ulissesde James Joyce.
 
La programació s'encetarà divendres 2 de juny, amb el recital poeticomusical Tothom ho sap. Textos i cançons de Leonard Cohen, en què els artistes Marta Marco, Marc Serra, Montse Vellvehí i Ernest Villegas oferiran un espectacle de petit format sobre l'univers de Cohen: el més conegut, les seves cançons, i el més desconegut, el seu testimoni, entrevistes i poemes.
 
Divendres 9 de juny, el terrat acollirà Així t’escau la melangia. Poemes de Màrius Torres, amb música i veu de Meritxell Gené. Coincidint amb el 75è aniversari de la mort del poeta Màrius Torres, la biblioteca se suma als actes per recordar la figura i l’obra del poeta recuperant el tercer treball discogràfic de la cantautora lleidatana Meritxell Gené, finançat parcialment a través del micromecenatge. Un homenatge a l’obra del poeta lleidatà, amb una selecció de deu poemes musicats que connecten amb els records de la cantautora.
  
Divendres 16 de juny el cicle es tanca amb Bloomsday: lectura musical d'Ulisses de James Joyce,amb veus de Jordi Oriol i Pádhráic Quinn, i música de Joange Torredeflot i Núria Maynou. Can Pedrals s'uneix així a la commemoració que cada 16 de juny a  Dublín i tot el món  homenatja l'autor James Joyce i la seva novel·la Ulisses. El propòsit és reviure els esdeveniments que narra l'obra,  que succeeixen en un únic dia de l'any 1904. La celebració pren el nom del protagonista del llibre, Leopold Bloom. L'escola d'anglès The English Lodge col·labora en aquesta activitat.
 
L'entrada a les tres activitats és gratuïta, si bé caldrà recollir-la de manera anticipada a la mateixa Biblioteca Can Pedrals 15 dies abans de cada sessió. L'aforament és limitat. 
 

El terrat, un espai obert a les propostes de dinamització cultural

 
A banda del cicle Lletra Estesa, el terrat de la Biblioteca Can Pedrals s’ofereix com un espai obert, sobretot en temporada de primavera i estiu, a les propostes culturals d'entitats i col·lectius de la ciutat. 
 
En aquest marc, el terrat acull aquest divendres (19.30 h) la presentació, organitzada per Edicions Terrícola, de Nictàlgia,un llibre-CD de David Caño, i Nochera, llibre d’artista de Jordi Pagès i David Caño. El poeta Santi Montagud conduirà l'acte, que inclou una lectura poètica amb els poetes David Caño, Blanca Llum Vidal, Esteve Plantada, i l'actuació de la cantautora Ivette Nadal.
 
D'altra banda, dijous 8 de juny (19.30 h), el col·lectiu L'Eixida organitza el recital Versos Lliures,amb Maria Cabrera i Guim Valls, un acte inclòs dins la programació In-Cult.