El Museu de Ciències Naturals de Granollers, finalista del Premi Medi Ambient 2017

Dimarts, 6 de juny, es donaran a conèìxer els guanyadors en un acte a l'Institut Botànic de Barcelona

02 de Juny 2017
+
Dos voluntaris fent el seguiment de població de papallones (CBMS)
El projecte de seguiment de papallones (CBMS) del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha resultat finalista del Premi Medi Ambient 2017 organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya en la modalitat d’iniciatives de millora i protecció del medi ambient, que aquest any s’emmarca en la temàtica de ciència ciutadana.
 
Aquesta nominació representa un reconeixement a la tasca duta a terme durant 25 anys per part de més d’un centenar de voluntaris, que setmanalment han recollit dades de les poblacions de papallones de Catalunya. Aquest fet ha permès entendre, per exemple, com el canvi climàtic i paisatgístic està afectant la biodiversitat del nostre país. El projecte CBMS s’ha convertit en un referent en l'àmbit internacional i ha generat una gran quantitat d’articles científics de primer ordre.
 
El Premi Medi Ambient 2017 es donarà a conèixer dimarts,  6 de juny, a les 6 de la tarda en un acte organitzar pel Departament de Territori i Sostenibilitat a l'Institut Botànic de Barcelona (passeig del Migdia, s/n). L'acte commemora el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny. 
 
El Premi Medi Ambient consta de tres modalitats; dues d'emmarcades en la temàtica de ciència ciutadana: "Projectes de recerca, desenvolupament i innovació" i "Iniciatives de protecció i millora del medi ambient" i la tercera modalitat: "Trajectòries de protecció i millora del medi ambient", que és atorgable en qualsevol àmbit d’actuació. Aquest any s'hi han presentat una setantena de candidatures.