El Mercat Municipal de Sant Carles, cardioprotegit

Avui s'ha instal·lat un desfibril·lador portàtil a la façana de la plaça de la Caserna per iniciativa de la Fundació Barcelona Salut, la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l'Obra Social la Caixa

19 de Setembre 2018
+
Comerciants del Mercat de Sant Carles i del Rec al Roc amb l'alcalde de Granollers, la Fundació Barcelona Salut i de CaixaBank, en la presentació del nou desfibril·lador
Aquest migdia s'ha instal·lat un nou desfibril·lador portàtil de darrera generació a la façana principal del Mercat Municipal de Sant Carles, a la plaça de la Caserna. La iniciativa ha estat impulsada per la Fundació Barcelona Salut, l’Ajuntament de Granollers, la Diputació de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa. D’aquesta manera el mercat i tota l’àrea comercial al seu voltant s’ha convertit en un espai cardioprotegit.
Segons ha explicat Xavier Vilda, gerent de la Fundació Barcelona Salut, "la mort sobtada afecta a més de 3.500 persones l'any" i només un 5 % dels casos de mort sobtada es poden revertir sense fer servir el desfibril·lador. Si s'usa aquest aparell les possibilitats de supervivència s'incrementen fins al 50 % i arriben al 75 % si es compagina l'ús del desfibril·lador amb el massatge cardíac. 
 
Per fer servir el desifibril·lador no cal ser un expert. Simplement cal seguir les instruccions que ens dona el mateix aparell. 
 

Amb el que s’ha col·locat al Mercat de Sant Carles, Granollers té un total de 27 desfibril·ladors, 15 dels quals en equipaments públics. També n'hi ha en espais molt concorreguts com la plaça de la Porxada, la zona dels cinemes, al carrer Montseny; i l'estació de rodalies de Granollers Centre. 

Podeu consultar tot el llistat de desfibril·ladors que hi ha a Granollers en aquest enllaç del portal de dades obertes de l'Ajuntament de Granollers.